News Flash:

Pokemon Go, INTERZIS!

28 August 2016
1164 Vizualizari | 0 Comentarii
pokemon joc2
Antonio Stagliano, episcopul orasului Noto din insula italiana Sicilia, vrea ca jocul popular Pokemon Go sa fie interzis. Prelatul a catalogat aplicatia ce face furori printre copii, adolescenti si tineri drept ''un sistem totalitar asemanator nazismului''.

Stagliano a amenintat ca va depune o plangere impotriva creatorilor aplicatiei, care i-a transformat pe jucatori intr-o armata de zombi si ca acest joc a ''alienat mii si mii de tineri'' facandu-i dependenti de ''vanatoarea de monstrii'. Pokemon Go a fost lansat in luna iulie a acestui an de catre compania americana Niantic si a devenit rapid jocul anului, fiind din ce in ce mai popular pe plan international. 

Reactia episcopului italian intervine dupa ce primarul francez din Bressolles, Fabrice Beauvois, a declarat recent ca a emis un ordin oficial catre Niantic Inc. si Pokemon Company prin care a cerut companiei sa inceteze amplasarea de pokemoni in localitatea sa din nord-estul orasului Lyon, in care traiesc circa 800 de persoane.

In motivatia lui se arata ca vanatoarea de pokemoni pune in pericol pietonii si soferii deoarece jucatorii devin neatenti atunci cand stau cu ochii in telefoane. Beauvois a declarat ca ordinul pe care l-a emis vizeaza doar cele doua companii, nu si jucatori, subliniind ca Bressolles este prima localitate din Franta care emite un asemenea decret. 

Edilul a mai spus ca fenomenul Pokemon Go se raspandeste intr-o maniera ''contagioasa'' si ca jocul poate duce la o ''dependenta periculoasa''. De asemenea, la sfarsitul lunii iulie, clericul saudit Sheikh Saleh al-Fozan a declarat ca fatwa emisa in urma cu 16 ani impotriva benzilor desenate Pokemon poate fi aplicata si pentru noua aplicatie, deoarece reprezinta o blasfemie, conform Agerpres. 

plangere jucatori zombi dependenti pokemon go
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1294 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005230 (s)