News Flash:

Poduri noi peste Dunare, intre Romania si Bulgaria?

27 Aprilie 2015
874 Vizualizari | 1 Comentarii
Romania si Bulgaria vor colabora pentru elaborarea si implementarea studiilor de fezabilitate pentru constructia a doua poduri peste Dunare, la Turnu Magurele (Romania) - Nicopole (Bulgaria) si Calarasi (Romania) - Silistra (Bulgaria), informeaza MDRAP intr-un comunicat. "In cadrul sedintei comune a Guvernelor Romaniei si Republicii Bulgaria, din 24 aprilie 2015, s-a decis depunerea unui proiect privind elaborarea studiului de fezabilitate pentru podul Turnu Magurele-Nicopole. Este vizata obtinerea unei finantari in cadrul Programului INTERREG V-A Romania-Bulgaria 2014-2020, pe actualul apel de proiecte, deschis la 26 martie 2015. Ulterior, autoritatile din Romania si Bulgaria vor aplica pentru constructia acestui pod in cadrul facilitatii 'Conectarea europeana' si/sau prin utilizarea altor surse de finantare agreate de comun acord", informeaza sursa citata. 

Potrivit MDRAP, conform studiului de prefezabilitate realizat anul, "valoarea totala estimata a obiectivului de investitii este de 208,9 milioane de euro". Programul INTERREG V-A Romania-Bulgaria 2014-2020 este unul dintre primele programe care au lansat apeluri de proiecte, in cadrul primului apel de proiecte, fiind disponibil un buget de 208,1 milioane de euro. De asemenea, in sedinta comuna a guvernelor roman si bulgar s-a discutat despre "coordonarea demersurilor celor doua tari cu privire la Strategia Dunarii", ministrii dezvoltarii Liviu Dragnea si Liliana Pavlova urmand "sa medieze intalniri intre autoritatile locale de pe o parte si de cealalta a granitei, pentru o mai buna coordonare a proiectelor care se inscriu in Strategia Dunarii". "Prin Programul Operational Regional, Romania si-a propus alocarea sumei de 439 de milioane de euro pentru cele 12 judete riverane Dunarii, fonduri destinate proiectelor care se inscriu in Strategia Dunarii", mai anunta MDRAP. 

 


romania bulgaria fezabilitate poduri dunare turnu magurele nicopole
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

CRISTI  | #770
Cei mai numeroşi dintre noi uită că ocaziile favorabile aşteaptă să fie descoperite. Asta scrie celebrul Colin Turner în cartea ”Născut pentru succes”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email crisburlacu@hotmail.com
Adauga comentariu

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1086 (s) | 34 queries | Mysql time :0.043952 (s)