News Flash:

PNL solicita anularea alegerilor si reluarea scrutinului la Ciclova Romana, in judetul Caras-Severin

9 Iunie 2016
1078 Vizualizari | 0 Comentarii
Ciclova Romana
PNL Caras-Severin a depus o sesizare la Biroul Electoral Central, prin care solicita anularea alegerilor si reluarea scrutinului in comuna Ciclova Romana, atat pentru functia de primar, cat si pentru Consiliul local si Consiliul judetean Caras-Severin, pentru vicierea grava a procesului electoral, se arata intr-un comunicat remis miercuri AGERPRES. 
"PNL Caras-Severin a constatat nereguli grave in desfasurarea procesului electoral din Sectia de votare nr. 200 din Circumscriptia nr. 23 Ciclova Romana, unde legislatia electorala a fost incalcata in repetate randuri. Faptele aduse la cunostinta Biroului Electoral Permanent sunt urmatoarele: in timpul desfasurarii procesului de votare, presedintele Biroului electoral al sectiei de votare nr. 200 a fost surprins atunci cand a inmanat unui alegator mai multe buletine de vot pentru alegerea primarului, iar dupa apelarea numarului de urgenta 112 si interventia organelor de politie au fost anulate respectivele buletine de vot. De asemenea, in timpul numararii voturilor si consemnarii rezultatului alegerilor, s-a constatat o serie de neconcordante: un numar mai mare de voturi valabil exprimate decat cele atribuite competitorilor electorali, neconcordante cu privire la numarul de votanti, necorelari intre numarul de buletine de vot din urna, buletinele de vot anulate si buletinele de vot nefolosite si numarul de buletine de vot primite oficial la sectia respectiva", se precizeaza in comunicatul de presa semnat de PNL Caras-Severin. 
In plus, sustin liberalii caraseni, la centralizarea rezultatului alegerilor au fost observate alterari/modificari ale proceselor verbale, aspect complet interzis de legea electorala. Atunci cand au fost solicitate clarificari presedintelui Biroului electoral al sectiei de votare nr. 200 asupra acestor modificari, candidatul la functia de primar din partea ALDE, alaturi de fiul sau, care nu avea dreptul legal sa se afle in sectie, au agresat reprezentantul PNL, moment in care a fost solicitata din nou prezenta fortelor de ordine, potrivit comunicatului de presa. 
In acest context, PNL Caras-Severin considera ca singura modalitate prin care poate fi cunoscuta adevarata optiune a alegatorilor din Ciclova Romana o reprezinta reluarea alegerilor la nivelul intregii Circumscriptii locale. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1186 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005820 (s)