News Flash:

PNL si UNPR vor demara procedura de revocare a lui Tariceanu din fruntea Senatului

29 Martie 2016
1016 Vizualizari | 0 Comentarii
tariceanu
PNL initiaza un demers cu UNPR pentru a-l schimba pe presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a declarat, marti, copresedintele PNL Alina Gorghiu, afirmand ca liderul de grup a fost mandatat sa stranga semnaturile necesare.
"Este un demers de bun simt pe care PNL il demareaza inca de aceasta saptamana. Trebuie strans un anumit numar de semnaturi. (…) Liderul de grup a fost deja mandatat sa stranga semnaturile necsare", a declarat copresedintele PNL, afirmand ca Tariceanu "nu indeplineste nici pe departe standardele pe care ar trebui sa le indeplineasca un presedinte al Senatului".
Gorghiu a precizat cã "cei care au expus in spatiul public dorinta de a se ralia acestui demers sunt cei de la UNPR". "Am mai discutat informal cu unii, altii din acest partid care si-a schimbat conducerea si pare a incerca o noua cale cel putin la capitolul imagine", a mai afirmat copresedintele PNL.
Potrivit articolului 30 din Regulamentul Senatului, revocarea din functie a presedintelui Senatului poate fi propusa la cererea a minimum o treime din numarul total al senatorilor, in cel putin una dintre urmatoarele imprejurari: a) incalca prevederile Constitutiei; b) incalca grav sau in mod repetat prevederile Regulamentului Senatului ori ale Regulamentului activitatilor comune ale Camerei Deputatilor si Senatului.
De asemenea, revocarea din functia de presedinte al Senatului poate fi propusa si de jumatate plus unu din numarul total al senatorilor. Propunerea de revocare se face in scris, sub semnatura initiatorilor, o singura data intr-o sesiune. Aceasta se depune la Biroul permanent care analizeaza, in prima sa sedinta, indeplinirea conditiilor regulamentare si decide, prin vot, introducerea acesteia in proiectul de ordine de zi a urmatoarei sedinte de plen.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1270 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005120 (s)