News Flash:

Ploile au facut prapad in judetul Arad

20 Iunie 2016
1072 Vizualizari | 0 Comentarii
inundatii la bistrita
Meteorologii au emis o avertizare cod galben de ploi pentru 12 judete din tara, atentionarea fiind valabila de luni, 20 iunie, ora 14.00 pana marti, 21 iunie, ora 11.00.
Atentionarea cod galben intra in vigoare luni, la ora 14.00, fiind valabila pana marti la ora 11.00, interval in care meteorologii anunta instabilitate atmosferica accentuata, ploi insemnate cantitativ si disconfort termic in 12 judete.
Judetele vizate sunt : Satu Mare, Maramures, Salaj, Bihor, Cluj, Arad, Alba-Iulia, Hunedoara, Timisoara, Covasna, Gorj, Mehedinti.
In intervalul mentionat, in Banat, Crisana, Maramures, precum si in vestul Transilvaniei si al Olteniei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata. Vor fi averse torentiale, frecvente descarcari electrice, intensificari de vant ce vor lua si aspect de vijelie si caderi de grindina. Cantitatile de apa vor depasi local 25 l/mp si izolat 50 l/mp, anunta Administratia Nationala de Meteorologie.
Potrivit meteorologilor, in restul teritoriului astfel de fenomene se vor semnala pe arii restranse si la intensitate mai redusa.
Din dupa-amiaza zilei de luni, 20 iunie, in sudul, estul si local in centrul tarii disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati.
Arad: Zeci de case, strazi si mai multe institutii, inundate, unele zone fiind fara curent
Zeci de gospodarii, Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean Arad, subsolurile mai multor biserici si cladiri din Arad, au fost inundate, duminica, in urma unei furtuni, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1216 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006915 (s)