News Flash:

Plimbari gratuite la Timisoara cu minibuzele electrice si tramvaiul turistic, in Saptamana Mobilitatii Europene

17 Septembrie 2014
671 Vizualizari | 0 Comentarii
A inceput Saptamana Mobilitatii Europene. Timisorenii sunt invitati cu aceasta ocazie sa se plimbe cu tramvaiul turistic sau cu cele doua noi minibuze electrice, curse gratuite, sa alerge prin zona centrala a orasului, sa faca aerobic, cycling si zumba in Piata Victoriei si pe strada Marasesti. In parcarea Primariei Timisoara vor fi demonstratii de arte martiale si se va juca rugby.
Saptamana Mobilitatii va fi marcata si la Timisoara in perioada 16-22 septembrie. Tema din acest an este „Strazile noastre, alegerea noastra” in ideea ca noi suntem cei care cream orasul in care traim. Vorbim despre o campanie a Uniunii Europene prin care se doreste sensibilizarea cetatenilor cu privire la folosirea transportului in comun, a bicicletelor si a mersului pe jos in detrimentul masinii personale.
De marti pana luni, autoritatile locale vor organiza diverse activitati. Angajatii primariei, in frunte cu viceprimarul Dan Diaconu, au dat startul, marti, cand au iesit la o scurt plimbare cu bicicletele.
Miercuri, timisorenii sunt asteptati la plimbari gratuite cu tramvaiul turistic si cu minibuzele electrice.
Tramvaiul turistic va pleca miercuri, la orele 10.00, 11.30, 13.00 si 14.30, din curtea RATT de pe bulevardul Take Ionescu nr. 56. Calatorii se vor plimba prin Piata Traian, pe la Prefectura, pe langa Piata 700, spre Catedrala Mitropolitana si Piata Maria, iar de acolo vor merge spre Dambovita, vor continua pe strada Drubeta, vor ajunge in Piata Balcescu, din nou in Piata Maria, in Piata 700, in Piata Traian, la Gara de Est, iar de acolo la RATT, scrie tion.ro.
Minibuzele electrice vor pleca la orele 11.00 si 14.00 de la Catedrala Mitropolitana si vor strabate urmatorul traseu: Catedrala (statia autobuzului 33) – Piata Maria – Piata Balcescu – bd. Mihai Viteazu – str. 20 Decembrie – Piata I.C. Bratianu – bd. Revolutiei din 1989 – bd. 3 August 1919 – Piata Traian – str. Stefan cel Mare – str. Iepurelui – str. Baba Dochia – str. Andrei Saguna – Calea Dorobantilor – Aleea Padurea Verde – str. Avram Imbroane – bd. Take Ionescu – str. Martin Luther – bd. I.C. Bratianu – str. 20 Decembrie – bd. C.D. Loga – bd. Regele Ferdinand – Piata Regina Maria – Catedrala.
Joi, de la ora 18.00, timisorenii sunt invitati la o alergare prin zona centrala a orasului, impreuna cu Asociatia Alergotura. Plecarea va fi din Parcul Botanic.
Tot de la ora 18.00 vor fi organizate diverse activitati in Piata Victoriei: kangoo jumps, aerobic, cycling etc.
Vineri, intre orele 14.00-17.00, Verde pentru Biciclete ii provoaca pe timisoreni la un concurs de spart becuri prin pedalare si vanatoare de comori pe strada Marasesti. Tot acolo, de la ora 17.00, cei dornici sa faca miscare sunt asteptati la zumba si aerobic, iar de la ora 18.00 se vor tine lectii de dans.
Sambata, de la ora 10.00 pana la ora 13.00, in parcarea Primariei Timisoara sunt programate diferite activitati pentru copii: film, desene pe asfalt, actiuni de plantare etc.
Pe strada Marasesti va fi, sambata de la ora 10.00, Targ de biciclete, pana la ora 20.00. La fel si duminica, in acelasi interval.
Tot duminica, de la ora 10.00, in parcarea primariei vor fi demonstratii de baschet (Academia de baschet BC Timisoara) si de arte martiale.
Luni, intre orele 15.30-17.30, in parcarea primariei vor fi demonstratii de badminton pentru copii, mini-cros si rugby, sunt asteptate echipe de baschet de la scoli, vor fi organizate concursuri si se va merge pe picioroange.
Programul ar putea suferi modificari in functie de vreme, pentru ca daca ploua unele actiuni vor fi suspendate.
UPDATE. Reprezentantii primariei au anuntat in cursul diminetii de miercuri ca ora la care vor pleca microbuzele a fost modificata. Prima plecare nu va mai fi la ora 11.00, ci la 12.00, si nu de la Catedrala Mitropolitana, ci din parcarea primariei, unde se si incarca cele doua vehicule.

saptamana mobilitatii
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1279 (s) | 34 queries | Mysql time :0.042194 (s)