News Flash:

Pleci in vacanta? Ce riscuri poti acoperi cu o asigurare de calatorie

21 Decembrie 2017
984 Vizualizari | 0 Comentarii
vacanta pe nevazute

Calatoriile presupun riscuri de mai multe feluri care, din fericire, sunt acoperite prin asigurari tip travel punctuale sau multimodale. Fie ca este o calatorie in interes de afaceri (delegatie), la studii sau binemeritatul concediu de odihna, asigurarea de calatorie aduce confort si siguranta, cel putin din punct de vedere financiar.
Incheierea unei asigurari de calatorie este o decizie fireasca pentru orice persoana responsabila, careia ii place sa-si planifice lucrurile din timp si sa-si usureze viata.

In cazul unei calatorii in scop turistic, ne vom simti foarte bine avand siguranta absoluta ca riscurile sunt acoperite, orice s-ar intampla. Cu atat mai mult, intr-o calatorie de afaceri, nu ne permitem sa pierdem bani si timp in cazul unor evenimente neprevazute. Altfel spus, asigurarea de calatorie poate „cumpara” atat linistea necesara in timpul vacantei, cat si serviciile concrete de care putem avea nevoie in cazul unui incident.

In ultima vreme, asigurarea de calatorie s-a dovedit a fi o necesitate mai ales pentru turistii care calatoresc in afara Romaniei. Necesitatea incheierii unei astfel de polite in momentul calatoriei intr-o tara straina este evidenta, tinand cont in primul rand de costul serviciilor medicale care sunt foarte mari si, de cele mai multe ori nu pot fi acoperite din bugetul celor care calatoresc.

Turistii pot beneficia si de extinderea acoperirii politei pentru riscuri complexe, cum ar fi: pierderea/deteriorarea bagajelor, intarzierea zborului, raspunderea civila – daune care se intampla din ce in ce mai frecvent in ultima perioada.
Romanii cumpara semnificativ mai multe asigurari de calatorie in perioada concediilor, iar in perioada de vara (lunile iunie-septembrie) volumul primelor brute subscrise pentru aceste tipuri de asigurari inregistreaza cresteri de pana la 2-2,5 ori comparativ cu lunile anterioare, acest lucru datorandu-se de fapt cresterii numarului persoanelor care calatoresc in afara Romaniei.

DAUNE FRECVENTE SI RISCURI ACOPERITE

Pe piata asigurarilor exista asigurari speciale de calatorie dedicate celor care calatoresc cu masina proprie sau fac sporturi extreme, societatile de asigurari dand dovada de multa fexibilitate in cazul emiterii si conceperii acestui gen de polite. Oferta de asigurare este diversificata prin introducerea unor noi riscuri acoperite prin clauze optionale (sporturi extreme, pierderea/intarzierea bagajelor inregistrate), dar si prin promovarea de abonamente.

In principiu, sunt acoperite:

** Cheltuieli medicale de urgenta si/sau de repatriere
** Urgente stomatologice
** Despagubiri pentru accidente de calatorie (in mijloace de transport public)
** Despagubire pentru bagaj pierdut/deteriorat
** Despagubiri pentru intarzierea bagajelor (mai mult de 6 ore)
** Despagubiri pentru intarzierea mai mult de 12 ore sau anularea calatoriei
** Raspundere civila privata in strainatate
** Despagubiri pentru pierdere/inlocuire de documente
** Asigurare pentru anularea plecarii in calatorie
** Bilete de calatorie anulate din cauza falimentului companiei aeriene
** Despagubiri pentru biletele de avion returnate
** Rambursarea de cheltuieli datorate respingerii la iesirea din tara a asiguratului
** Refuzul companiei aeriene de a imbarca turistul in cursa de destinatie
** Cheltuieli medicale datorate serviciilor necorespunzatoare la bordul avionului.

Articol cu continut publicitar.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Daca este sa se intample, se intampla! Descoperi lumea sau calatoresti in interes de serviciu? Cauta online la Generali asigurarea care ti se potriveste si ai numai avantaje:

- Asigurare on-line in doar 3 pasi;
- O poti cumpara direct de pe site, in maxim 5 minute;
- Livrare rapida pe email;
- Asigurari de calatorie complexe;
- Asistenta 24/24 ore;
- Cheltuieli medicale preluate direct;
- Suma asigurata de pana la 50.000 euro;
- Acoperiri suplimentare pentru situatii de anulare a calatoriei, intreruperea calatoriei, bagaje, raspundere civila, etc.

--------------------------------------------------

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1228 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004681 (s)