News Flash:

Platim impozite mai mari, la Timisoara, de anul viitor. Ce taxe cresc din 2019

5 Noiembrie 2018
1955 Vizualizari | 0 Comentarii

Vesti proaste. Dupa mai multi ani in care taxele si impozitele au ramas neschimbate, de anul viitor timisorenii vor scoate mai multi bani din buzunare, pentru a-si plati darile la stat.

Potrivit proiectului de stabilire a taxelor si impozitelor pentru anul 2019, mai multe categorii de contribuabili vor fi afectati de majorari.

„La impozitul pe cladiri, la persoane juridice, e propus maximum ce se poate, adica o cota de 1,3 majorata cu 50%. Asa ceva am avut si in 2009, inainte de criza, atunci cand situatia era mai buna. Cand a venit criza, municipiul a inteles ca trebuie sa fie alaturi de agentii economici si am redus la 1. La masini se majoreaza cu 50%. Nu e dublu, e majorat cu cat e voie. Analiza e facuta sa nu aiba un impact major pentru omul de rand. La terenuri, exista un tabel in codul fiscal unde sunt impuse limitele, in functie de rangul localitatilor. Noi suntem putin peste mijlocul limitei. La persoane fizice, rezidentialele raman asa cum sunt”, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Adrian Bodo, directorul Directiei Fiscale Timisoara.

In plus, de anul viitor, la Timisoara va fi introdusa si taxa pentru sprijinirea turismului, in cuantum de 2% din tariful de cazare, fara TVA.

Potrivit reprezentantilor primariei, toate aceste modificari ar trebui sa aduca aproximativ 75 milioane in plus in bugetul local al Timisoarei.

Toate acestea sunt prevazute in proiectul pentru stabilirea taxelor si impozitelor, care va intra in dezbatere publica in 21 noiembrie, de la ora 16, la Primaria Timisoara, urmand sa fie supusa mai apoi votului consilierilor locali.


taxele impozitele tva timisoarei
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1142 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004876 (s)