News Flash:

Plante cu beneficii uimitoare pentru sanatate

9 Iulie 2015
1373 Vizualizari | 0 Comentarii
teiul

Coada-soricelului
Imbunatateste peristaltismul tubului digestiv, amplifica secretia de sucuri gastrice, reduce senzatia de greata si inapetenta. Este antispastic. Prepari un decoct din 10 g de planta uscata la 1 litru de apa, lasand sa fiarba pana scade apa la jumatate. Bei cate trei cani pe zi impotriva diareii, colicilor abdominale si ulcerului.

Galbenele
Fac parte din asa-numitele plante medicinale blande si nu trebuie sa-ti lipseasca din casa. Infuzia de galbenele  (o lingurita cu flori uscate la o cana cu apa clocotita) ajuta ficatul, bila si intestinele sa functioneze cum se cuvine. Mai mult, imbunatateste digestia si alunga colicile bebelusilor.

Tei
Nu trebuie sa-ti lipseasca din casa florile de tei . Infuzia preparata dintr-o lingura cu flori uscate la o cana cu apa clocotita te scapa de durerile de cap (o cana dimineata, pe stomacul gol) sau de greutatea simtita in timpul unei crize biliare (in acest caz, are efect vomitiv si te ajuta sa eliberezi colecistul). Un ceai de tei te destreseaza si scade tensiunea arteriala
Tot infuzia de tei favorizeaza expectoratia, provocand eliminarea din bronhii si din plamani a substantelor daunatoare si, de asemenea, diminueaza congestia. Se beau 2-3 cani pe zi. Provoaca transpiratia, deci scaderea febrei.

Scortisoara
Distruge bacteriile care provoaca diareea. Prepari o infuzie din pulbere, o lingurita cu pulbere la doua cani cu apa clocotita. Lasi acoperit zece minute, apoi bei cate o cana cu ceai caldut inainte de masa.


coada-soricelului tei tensiunea arteriala scortisoara diareea
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1136 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005549 (s)