News Flash:

Plante care te ajuta sa dormi linistit

8 Mai 2015
1332 Vizualizari | 0 Comentarii
Ai incercat de toate pentru un somn linistit si odihnitor, dar fara rezultat? Noi iti sugeram sa apelezi la ajutoarele din natura, deoarece plantele sunt remedii excelente pentru noptile albe.
Insomnia este una dintre cele mai frecvente probleme de sanatate, aproximativ unul din trei oameni confruntandu-se cu tulburari ale somnului.
Femeile sunt de doua ori mai afectate decat barbatii, mai ales daca au trecut de 40 de ani. Insomniile pot fi cauzate de o afectiune fizica, stres, consum excesiv de cafea, durere cronica sau poate fi rezultatul unor obiceiuri de somn nesanatoase, cum este dormitul la ore neregulate.
Paducelul
Antispastic si calmant, paducelul amelioreaza problemele de ritm cardiac si scade tensiunea. Este recomandat in caz de stres si angoasa datorita efectului sau usor sedativ, care stimuleaza somnul. Ceaiul se prepara dintr-o lingurita de flori de paducel lasate la infuzat pentru 10 minute.
Teiul
Florile de tei destind, calmeaza si induc un somn linistit. Uleiul volatil din florile de tei are o actiune relaxanta si sedativa. Pentru a prepara ceaiul este suficient sa lasi 4-5 flori de tei la infuzat pentru cinci minute.
Valeriana
Este poate cea mai folosita planta pentru tratamentul tulburarilor de somn. Actiunea ei tranchilizanta o recomanda in tratarea nervozitatii si a stresului, dar si pentru destinderea organismului si ameliorarea somnului.
Eficienta ei este demonstrata si prin faptul ca extractul de valeriana constituie principiul activ al mai multor tranchilizante si somnifere. Ceaiul se prepara prin infuzarea unei lingurite de planta pentru trei-patru minute intr-o cana de apa fierbinte. Spre deosebire de somnifere, valeriana nu produce ameteli dimineata si nu creeaza dependenta. Se poate folosi si sub forma de tinctura: 20 de picaturi intr-o cana de apa, administrate inainte de culcare.
Ghizdeiul
Calmeaza nervii si combate temerile, fiind indicat in perioadele de stres intelectual sau emotional. Pentru prepararea ceaiului, pune o lingura de planta intr-o cana cu apa clocotita si lasa amestecul la infuzat timp de doua minute.
Hameiul
Ceaiul din conuri de hamei are o puternica actiune sedativa. Este indicat in caz de hiperexcitabilitate si insomnii. Ceaiul se prepara sub forma de infuzie, din doua linguri de planta la o cana de apa fierbinte.
Talpa-gastei
Are o actiune antispasmodica si sedativa, fiind indicata in cazul tulburarilor de ritm cardiac. Datorita efectelor tonice, poate fi utilizata si ca remediu impotriva starilor depresive. Se administreaza sub forma de infuzie: doua linguri de planta la o cana de apa clocotita.
Floarea pasiunii
Actiunea sa usor sedativa asigura adormirea rapida, de aceea este utilizata pentru tratarea depresiei si a insomniilor. Efectul tranchilizant usor este dat de alcaloizii pe care ii contine si care dau o stare de bine. Ceaiul se prepara dintr-o lingura de planta la o cana de apa. Fierbe-le impreuna pentru doua minute.
Sunatoarea
Este eficienta in tratarea starilor de anxietate si stres si imbunatateste calitatea somnului. Are un efect sedativ foarte pronuntat si se foloseste in tratamentul depresiilor usoare. Ceaiul se prepara sub forma de infuzie: o lingurita de sunatoare la o cana de apa.

paducelul teiul valeriana ghizdeiul hameiul talpa-gastei sunatoarea
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1350 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006242 (s)