News Flash:

Plaja terapeutica din Mamaia, destinata persoanelor cu dizabilitati, ocupata de turistii de ocazie

19 Iulie 2018
1124 Vizualizari | 0 Comentarii
plaja

Plaja terapeutica destinata tuturor categoriile de persoane cu dizabilitati, inaugurata la Mamaia, a fost ocupata de turistii de ocazie, care blocheaza distractia copiilor cu probleme doar pentru a face plaja pe pontonul plutitor, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Situatia a fost semnalata de realizatorul proiectului plajei terapeutice, psihologul Adrian Gemanaru, presedintele Centrului Psihologic “Marea Neagra”. Acesta a postat o fotografie pe Facebook cu cativa turisti care se bronzeaza chiar pe pontonul plutitor destinat copiilor si adultilor cu dizabilitati.

„Sa razi sau sa plangi? Suntem fara scapare! Desi am prezentat si afisat in mod clar ca aceasta plaja frumoasa este realizata pentru persoanele cu nevoi speciale si pentru toti copiii, exista adulti ce trec peste orice limita de bun simt. Cum sa ocupi un ponton destinat strict copiilor doar ca sa faci plaja? Cat de lacom si egoist poti sa gandesti sa blochezi distractia copiilor la mare doar ca sa faci plaja pe pontonul plutitor? Din ce in ce mai greu!!!”, comenteaza psihologul pe pagina sa de Facebook.
Recent, aceeasi plaja a fost ocupata de tineri care consumau alcool.

„Desi am afisat pe plaja Regulamentul de functionare, unde scrie in mod clar ca fumatul si consumul de bauturi alcoolice este interzis, un grup de tineri nu a tinut cont de acest aspect si a consumat alcool, desi in jurul lor dupa cum se poate vedea si pe film, plaja este plina de copii. La solicitarea mea de a parasi zona de plaja mi-au raspuns sarcastic: Suntem aici deoarece medicul nostru de la Calarasi ne-a prescris terapie cu bere”, a mai comentat psihologul.

Plaja terapeutica accesibilizata pentru toate categoriile de persoane cu dizabilitati functioneaza din acest sezon estival in statiunea Mamaia, fiind dotata cu o rampa de acces, dar si cu un ponton plutitor si fotoliile mobile. Initiativa apartine Centrului Psihologic „Marea Neagra”, iar plaja, cu o suprafata de 2.000 de metri patrati, se afla dispusa in zona Cazino, langa pontonul vechi al statiunii, si este, potrivit reprezentantilor centrului, „o plaja senzoriala care se adreseaza celor cinci simturi umane ce sunt stimulate astfel in mod direct”.

Turistii aflati pe aceasta plaja se pot relaxa intr-o zona speciala destinata cearceafurilor. Avand in vedere caracterul terapeutic al acestei zone, pe tot cuprinsul plajei nu au fost amplasate sezlonguri pentru a permite vizitatorilor sa se bucure de nisip.

Un punct de atractie al plajei este pontonul plutitor instalat la malul marii, element ce atrage ca un magnet toti copiii aflati pe plaja, fiind un loc de joaca perfect.

Accesul pe tot sectorul de sectorul de plaja si participarea la ateliere este gratuita, nu se percepe nicio taxa pentru niciun atelier organizat pe aceasta plaja.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1130 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004640 (s)