News Flash:

Plafonarea indemnizatiilor pentru cresterea copilului pe luna, votata de plenul Senatului. Care este valoarea maxima admisa

26 Septembrie 2017
855 Vizualizari | 0 Comentarii
mama cu bebe2
Senatul a votat, in sedinta de plen de luni, in calitate de prima Camera sesizata, proiectul de aprobare a ordonantei de urgenta privind plafonarea indemnizatiei pentru cresterea copilului la suma de 8.500 de lei pe luna.
Proiectul de lege a fost votat cu 72 voturi ”pentru”, 30 ”impotriva” si patru abtineri.
"E o ordonanta pe care Guvernul a gandit-o superficial. E o politica represiva la adresa familiei si la adresa cresterii natalitatii (...) Nu doar grupul liberal a sesizat aspectele de constitutionalitate. Sunt foarte multi cei care le-au sesizat. Din pacate, Avocatul Poporului, prietenul PSD, nu a inaintat sesizarea noastra la Curtea Constitutionala si, evident, daca ordonanta va fi votata, va exista o sesizare la CCR (...) Sunt afectate indemnizatii in plata, ceea ce nu este deloc corect (...) A fost o ordonanta care nu justifica deloc urgenta, dat fiind faptul ca spuneti ca sunt afectate de aceasta masura doar cateva sute de persoane. Eu cred ca este o obraznicie din partea Executivului sa tratezi familiile ca pe asistati sociali. Nimeni nu sta nici la usa PSD, nici la usa ALDE sa ceara acesti bani, pentru ca PSD sau ALDE ii au in buzunar si doresc sau nu doresc sa ii dea", a spus Alina Gorghiu (PNL) la dezbaterea proiectului de lege.
Senatorul PSD Ecaterina Andronescu a declarat, in timpul dezbaterilor, ca legea va duce la realizarea unei ”corectitudini” si la ”corectarea derapajelor”.
"Eu nu am vazut aceasta ordonanta ca fiind o lege care sa plafoneze, ci care sa realizeze o corectitudine in ceea ce priveste indemnizatia pentru cresterea copilului. Banii nu sunt ai PSD, nici ai PNL, dar niciun leu nu se poate distribui decat potrivit legislatiei pe care Parlamentul Romaniei o aproba. Si aceasta lege asta vine sa faca: sa corecteze derapajele", a afirmat Andronescu.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1241 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005287 (s)