News Flash:

Pistorius va fi eliberat conditionat

9 Iunie 2015
1205 Vizualizari | 0 Comentarii
oscar pistorious
Atletul paralimpic Oscar Pistorius, condamnat la cinci ani de inchisoare pentru uciderea prietenei sale Reeva Steenkamp, va fi eliberat conditionat, in luna august, dupa ce a efectuat zece luni din pedeapsa, informeaza BBC, citand reprezentanti ai administratiei penitenciarelor din Africa de Sud.
Potrivit legii, Pistorius poate fi eliberat, sub supraveghere corectionala, dupa ce a efectuat o sesime din pedeapsa.
Zach Modise, reprezentant al Serviciilor corectionale din Africa de Sud, a declarat pentru BBC ca recomandarea privind eliberarea conditionata a lui Pistorius a fost facuta de comitetul de management al inchisorii Kgosi Mampuru II din Pretoria, unde este incarcerat sportivul.
Aceasta situatie a starnit nemultumirea familiei victimei, care considera ca zece luni in inchisoare "nu sunt suficiente pentru luarea unei vieti".
Oscar Pistorius a fost condamnat, la 21 octombrie 2014, la cinci ani de inchisoare cu executare, fiind gasit vinovat de omor din culpa in procesul in care era acuzat ca a ucis-o pe prietena sa Reeva Steenkamp.
Judecatoarea Thokozile Masipa l-a mai condamnat pe Pistorius la trei ani de inchisoare cu suspendare pentru folosire de arme de foc.
Sportivul a decis sa nu conteste sentinta primita. Insa procesul campionului paralimpic sud-african va fi rejudecat in apel, in luna noiembrie, la cererea Parchetului.
Oscar Pistorius, in varsta de 27 de ani, a impuscat-o mortal, la 14 februarie 2013, pe Reeva Steenkamp, model sud-african cu care avea o relatie de trei luni.
 

oscar pistorius
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1157 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006276 (s)