News Flash:

Pista de biciclete din Timisoara si bancile cu gard... in fata, intre cele 7 "minuni" ale Romaniei

13 Mai 2016
1267 Vizualizari | 0 Comentarii
banci cu gard
La finalul a patru ani in care primarii au avut timp sa faca in localitatile lor tot ce le-a trecut prin cap, cu mai putin de o luna pana la alegerile locale, edilii isi fac calculele si arunca in valtoarea electorala noi promisiuni. Unii alegatori, insa, fac bilantul realizarilor si nereusitelor, analizeaza ce-au primit din toate cate-au fagaduit primarii si, mai ales, pe ce s-au dus in tot acest timp banii publici. Iar de multe ori raspunsul este acelasi: pe tot felul de proiecte ridicole fara vreo utilitate evidenta sau, oricum, atat de prost realizate incat au reusit performanta de a duce in derizoriu si unicul scop pentru care ar fi fost gandite initial. De la pista de biciclete care trece prin mijlocul unui bar, pana la terenul de fotbal care are la centru un stejar secular, Gandul va prezinta lista celor „7 minuni” ale primarilor, unele dintre cele mai stupide lucrari realizate in Romania in ultimii ani.

1. Cea mai lunga pista de biciclete din Romania trece printr-un bar si se termina cu…o amenda
Cea mai lunga pista de biciclete din Romania se afla in judetul Timis si poate concura si pentru titlul de cea mai ciudata din tara. Traseul de 47 de kilometri incepe la Uzina de Apa din Timisoara, trece printr-un bar, se continua cu o serie de serpuiri si se termina la granita cu Serbia, unde pe biciclisti ii asteapta politistii de frontiera cu marele premiu: o amenda cuprinsa intre 100 si 1.000 de lei sau dosar penal.
In 2013, printr-un proiect pe fonduri europene, Primaria Timisoara a inceput reabilitarea malurilor Begai si a inclus in lucrari si realizarea unei piste de biciclete pe ambele maluri ale raului. Problema a venit, insa, in momentul in care autoritatile locale si-au dat seama ca nu pot inlatura unele localuri care au primit autorizatie de functionare pe malul canalului.
Astfel, imediat ce trec pe sub un pod din centrul orasului, biciclistii se trezesc pe o terasa, flancati de mese, chelneri si clienti. Ulterior, pista devine atat de ingusta incat pe margini, pentru ca biciclistii sa nu se trezeasca in apa, au fost montati parapeti de beton inalti cat un om.
Totusi, Consiliul Judetean Timis a decis sa continue pista din Timisoara pana la granita cu Serbia. Lucrarile au costat 2,7 milioane de euro, iar, teoretic, ar fi trebuit sa fie duse mai departe si pe teritoriul Serbiei, pana la Zrenjanin. Din lipsa fondurilor, insa, sarbii au construit doar sapte kilometri de pista. Asa se face ca ea se termina in camp, pe granita cu Serbia. Iar de aici apar si problemele.
Autoritatile nu au prevazut si un punct de trecere a frontierei, iar asta inseamna ca biciclistii care ajung la capatul pistei romanesti si intra pe fasia verde se pot alege oricand cu o amenda de toata frumusetea, cuprinsa intre 100 si 1.000 de lei sau chiar cu dosar penal, fiind suspecti ca vor sa intre in Serbia printr-o zona neautorizata. 
In ciuda numeroaselor reclamatii, fiind vorba de proiecte europene, autoritatile locale si judetene nu pot interveni pentru remedierea problemelor semnalate de ciclisti cel putin cinci ani dupa inaugurarea lor. Astfel, cea mai lunga pista de biciclete din Romania va ramane, cel putin pentru cativa ani, si una dintre cele mai ciudate.

2. Trotuar pe camp intr-o comuna din Gorj. Primarul mai vrea partie de schi si aeroport
Inainte de scrutinul local din anul 2012, in comuna Bengesti-Ciocadia, din judetul Gorj, autoritatile  se mandreau cu un trotuar construit pe camp, langa lanurile de porumb, in zona drumului national. Lucrarea platita de cei de la Drumuri din fonduri europene, care ar fi trebuit sa aiba doi kilometri lungime, nu a fost inca finalizata, dar primarul Victor Geogia nu a renuntat la proiect si sustine ca si-ar dori un astfel de trotuar pentru ca el este util in localitate.
„Ce conteaza ca e camp? Strainii ne dau bani ca sa facem drumuri in padure, dar pe marginea unui drum national? Din pacate nu e terminat trotuarul si nu pot sa termin eu lucrarile, pe proprietatea Drumurilor Nationale. Eu as vrea sa fac un trotuar de la Bengesti pana la iesire, spre Campu Mare, insa nu pot. (…) E construit de pe vremea cand era Udrea ministru, dar este bun. In zona este circulatie foarte mare. Pacat ca nu s-a terminat si nu a fost facut cum trebuie.(…) Noua ne parea bine. Faceau un lucru extraordinar, daca se termina. Ma intreaba si pe mine oamenii cand se termina, dar nu pot sa fac nimic eu”, a declarat edilul Victor Geogia.
3. Stejarul din mijlocul terenului de fotbal
80.000 de lei. Atat a investit primaria din Tonciu, un sat din Mures, intr-un teren de fotbal care a fost construit in jurul unui stejar batran. Motivul? Localnicii au insistat sa nu fie taiat copacul despre care spun ca este secular. Pentru binele lor, cei care iubesc acest sport s-au obisnuit sa ocoleasca stejarul inalt de peste 20 de metri. Altfel si-au facut regulile proprii de joc. Ori de cate ori copacul este lovit de minge se considera „out”.
Arborele vechi de sute de ani este considerat simbolul localitatii, asa ca multi au ajuns sa-l indrageasca si s-au opus taierii lui atunci cand a fost construit terenul. Cum intr-o parte este o parcela privata, iar in cealalta dispensarul, s-a ales varianta de mijloc. Cu stejarul in mijloc.
Pentru ca exista pericolul ca unii sa se accidenteze, primarul vrea sa ia cateva masuri de siguranta: „Masura o stabilesc acuma, in timp de doua zile clarific. Pun in jurul lui ceva de amortizare”, spunea primarul Ioan Milasan.
Administratorul terenului era insa de alta parere: „Trebuie taiat, ca trebuie sa se joace copii, impinge unul pe altul si unul sparge capul unul asa, unul cu piciorul”, declara atunci Ion Cazacu.
4. La Timisoara, bancile au gard. Chiar in fata
Cu multe ocazii, primaria din Timisoara au ajuns celebra pe tot Internetul, mai intai dupa ce a schimbat bancile dintr-un parc si le-a pus in fata un gard de lemn. Lucrarile pentru reamenajarea spatiului verde au fost facute conform unui plan pe care constructorii l-au urmat cu sfintenie, de teama ca altfel nu-si vor primi banii.
Astfel, gardul a fost montat chiar in fata bancilor, pe care nu se mai putea aseza nimeni. Dupa ce fotografiile ridicole au ajuns pe retelele de socializare, primaria a dat ordin si, chiar daca era sfarsit de saptamana, muncitorii puteau fi zariti lucrand de zor pe santier ca sa remedieze problema. Reabilitarea parcului, inclusiv cu montarea gardului si a bancilor, a costat doua milioane de lei.
Vezi si alte "minuni" aberante ale primarilor din Romania pe gandul.info.  
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1118 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004782 (s)