News Flash:

Pintea anunta ca MEDICII de pe ATI de la Spitalul Universitar refuza sa mai intre in sala de operatii

16 Martie 2018
920 Vizualizari | 0 Comentarii
terapie intensiva

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a declarat joi ca medicii sectiei de Terapie Intensiva a spitalului Universitar din Bucuresti refuza sa mai intre in sala de operatii din cauza regulamentului de sporuri, precizand ca vineri va avea o discutie cu acestia, pentru clarificarea situatiei.
"Am primit niste informatii referitoare la medicii de pe sectia Anestezie Terapie Intensiva din cadrul Spitalului Municipal Universitar Bucuresti, care au declarat ca nu vor mai intra in salile de operatii datorita regulamentului aplicarii sporurilor. Ma voi duce maine sa am o discutie cu dansii. Eu cred ca au fost gresit informati, nu au facut niste calcule corecte, exacte. Sunt convinsa ca discutand cu dansii vom reusi sa clarificam problemele pentru ca asta stiu sa fac, sa le explic cum am facut anexa 10 ( din regulamentul sporurilor - n.r.) pentru ca este marul discordiei", a spus ministrul Pintea, la o emisune a B1 TV.

Anterior, ministrul Sanatatii anuntase ca sporurile raman plafonate la 30%, chiar daca sindicalistii au amenintat cu greva generala, subliniind faptul ca legea nu este negociabila si ca veniturile nete au crescut in sistemul sanitar, insa poate aceasta crestere, intr-adevar, nu a fost distribuita echitabil pe categorii profesionale.

Sindicatul Sanitas a anuntat ca in zilele de 17, 22 si 29 martie va picheta sediile ministerelor Muncii, Sanatatii si Finantelor, urmand ca dupa 25 aprilie sa intre in greva generala.


universitar bucuresti
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1173 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005460 (s)