News Flash:

Pielea ta va fi fina ca matasea - Uite asa iti prepari propriul gel de dus, din miere si ulei de cocos

26 Noiembrie 2017
1049 Vizualizari | 0 Comentarii
gel de dus homemade

Sapunurile din comert contin chimicale dure pentru piele, care o pot deteriora, in timp. De aceea, poate ca ar fi timpul sa incerci un gel de dus in locul unui sapun. Nu trebuie sa-ti faci griji cu privire la pret sau la continutul produsului. Iti poti face propriul gel de dus acasa cu ingrediente accesibile si urmand cativa pasi simpli.
Utilizarea produselor de corp facute in casa sprijina un mod de viata mai natural, te ajuta sa elimini toxinele sau chimicalele care iti afecteaza pielea, sunt usor de preparat, nu costa mult si pot fi folosite de orice membru al familiei.

Ingrediente pentru gelul de dus facut acasa:
Uleiul de cocos – este hranitor, hidrateaza pielea fara sa-i inece porii si da o senzatie de prospetime.
Miere cruda – mierea este binecunoscuta pentru proprietatea ei de a hidrata pielea, de a vindeca ranile sau cicatricile de pe piele, de a reface elasticitatea si a inlatura microbii datorita proprietatilor sale antibacteriene. Insa este preferabil sa se foloseasca mierea cruda si nefiltrata.
Sapunul lichid castile (din ulei de masline) – sapunul pur lichid castile va da gelului suficienta spuma pentru spalarea corpului (fara, insa, sa contina agenti spumanti). Este preferabil sa se foloseasca un sapun castile fara parfum. Are o actiune mai blanda si nu este toxic.
Uleiuri esentiale – uleiurile esentiale curata pielea datorita proprietatilor sale antimicrobiene si antiseptice. Calmeaza, vindeca, parfumeaza, dezinfecteaza si repara pielea.
Uleiul de vitamina E – vitamina E este esentiala pentru hidratarea si repararea pielii. Aceasta combate radicalii liberi care deterioreaza celulele datorita proprietatii sale antioxidante. Este unul dintre cele mai frecvent folosite ingrediente in produsele de ingrijire a pielii.

Mod de preparare:
Se topeste 1/4 cana de ulei de cocos prin incalzire indirecta.
Se adauga 1 lingurita de vitamina E, 1/4 cana miere cruda, 10 – 15 picaturi din uleiul esential preferat (sau o combinatie de mai multe uleiuri esentiale).
Se omogenizeaza si se adauga treptat 1/2 cana sapun lichid castile amestecand usor.
Se toarna amestecul in sticla din plastic sau in recipientul de sticla din care se va folosi.
Se amesteca bine inainte de fiecare utilizare si se foloseste regulat pentru a obtine o piele luminoasa si matasoasa.

Sau:
Se amesteca 2/3 cana de sapun lichid, 1/4 cana miere cruda, 2 lingurite ulei purtator (ulei de masline sau de migdale dulci sau de jojoba sau de samburi de struguri), 1 lingurita de ulei de vitamina E si 50 – 60 picaturi uleiuri esentiale. Se toarna in recipientul ales si se utilizeaza regulat.
Sau se foloseste apa de trandafiri in loc de miere si uleiul cu vitamina E.
Sau se amesteca 1/2 cana de lapte de cocos, 2/3 cana de sapun castile, 3 lingurite de ulei de vitamina E, 5 picaturi de ulei de lavanda si 2 lingurite de glicerina vegetala. Se amesteca bine si se foloseste regulat.

Sfaturi si atentionari:
1. Gelul de dus poate tine cateva luni, pentru ca ingredientele folosite au un termen de valabilitate de lunga durata.
2. Tine cont de faptul ca gelurile de dus facute acasa nu sunt la fel de usor de intins pe piele ca cele din comert, insa curata bine pielea si o hidrateaza eficient.
3. Pentru mai multa consistenta, foloseste putina sare de mare sau glicerina vegetala.
Experimenteaza diverse combinatii de uleiuri cu sapunul lichid castile si bucura-te de experienta oferita de un gel de dus facut acasa, natural si hranitor.
 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1194 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004535 (s)