News Flash:

Piata Libertatii din Timisoara ar putea avea schimb de garda, ca la Londra

18 Martie 2015
1261 Vizualizari | 1 Comentarii
Primarul Nicolae Robu ar dori ca, intrucat aici se afla Comenduirea Garnizoanei si Muzeul Casei Armatei din Timisoara, sa existe, ca la Palatul Buckingham, un schimb spectaculos de garda, ce ar urma sa se realizeze printr-o colaborare cu institutiile amintite.
Pe parcursul sapaturilor, aici au fost descoperite o serie de vestigii arheologice multiseculare, din perioada ocupatiei otomane, pana la administratiile habsburgica si austriaca, iar primaria dorea amenajarea unu muzeu in aer liber. Primarul Nicolae Robu doreste ca spatiul sa prinda mult mai multa viata, iar vestigiile descoperite sa nu transforme zona respectiva intr-un spatiu „mort”. 
„S-au deschis ofertele si pentru punerea in valoare a vestigiilor arheologice descoperite in perioada implementarii proiectului de reabilitare a centrului istoric al Timisoarei. Solutiile se stabilesc pe baza unui nou proiect, care trebuie elaborat in urma unei noi licitatii. Suntem acum in faza in care s-au deschis ofertele; avem patru asocieri de firme romanesti prezente in licitatie (...), proceduri pe care le dorim incheiate cat mai curand pentru a finaliza si punerea in valoare a vestigiilor”, a declarat marti, Nicolae Robu, intr-o conferinta de presa.
Proiectul va trebui sa treaca de avizul Comisiei de Monumente a Ministerului Culturii, care va alege una dintre solutiile prezentate. 
„Cred ca pentru Piata Libertatii ar fi total neavenit sa se lase acel sit descoperit, asa cum este acum, pentru ca s-ar degrada tot ce este acolo datorita intemperiilor, pe de alta parte, ar fi o groapa de gunoi si apoi, ar fi pacat ca o buna suprafata din Piata Libertatii sa devina „moarta”„, a detaliat primarul.
El a mai mentionat ca in luna aprilie nu se vor putea organiza evenimente culturale in Piata, intrucat rosturile dintre caramizile pavajului, al caror aranjament creeaza imaginea unei imense dalii in culorile rosu si alb, trebuie sa se consolideze.
Ulterior, studentii de la Facultatea de Muzica, situata in Piata Libertatii, vor avea reprezentantii in piata zilnic, lucrurile fiind deja perfectate impreuna cu conducerea facultatii, scrie ziuadevest.ro.
„Vor fi cvartete de coarde, vor fi formatii de instrumentisti cu instrumente de suflat, vor fi chitaristi si alte genuri muzicale, reprezentari artistice. In alta parte vor fi pictori, graficieni, caricaturisti”, a dezvaluit Nicolae Robu, iar toate acestea vor prinde viata din luna mai.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

CRISTI  | #663
Oferta anului, acum pentru toti! De ce veti gasi din ce in ce mai des aceasta oferta de lucru? Pentru ca noi suntem cei mai seriosi! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email crisburlacu@hotmail.com
Adauga comentariu

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1139 (s) | 34 queries | Mysql time :0.045367 (s)