News Flash:

PF Daniel transmite condoleante famillilor crestinilor ucisi de Statul Islamic in Libia

23 Aprilie 2015
822 Vizualizari | 1 Comentarii
Preafericitul Parinte Daniel, patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, a transmis un mesaj de condoleante dupa uciderea, de catre Statul Islamic, in Libia, doua grupuri de crestini apartinand Bisericii Ortodoxe Etiopiene Tewahedo, aratand ca aceste acte submineaza rolul religiei de factor al pacii.
Patriarhul Daniel a transmis Sanctitatii Sale Mathias, patriarhul Bisericii Ortodoxe Etiopiene Tewahedo, un mesaj de compasiune, in care isi exprima tristetea si ingrijorarea fata de uciderea a doua grupuri de crestini apartinand acestei biserici.
"Am aflat cu tristete si ingrijorare despre uciderea in Libia de catre militanti ai autointitulatului «Stat Islamic» (ISIS) a doua grupuri de crestini apartinand Bisericii Ortodoxe Etiopiene Tewahedo. Aceasta fapta regretabila este inca o dovada elocventa a folosirii religiei ca justificare a unor actiuni extremiste violente, care submineaza rolul religiei de factor al pacii si coeziunii sociale intre oameni de culturi si credinte diferite", spune PF Daniel in mesajul de condoleante.
Patriarhul BOR a mai spus ca, in numele ierarhilor, clericilor si credinciosilor Bisericii Ortodoxe Romane, isi exprima compasiunea si solidaritatea cu familiile greu incercate ale celor ucisi.
"Ne rugam ca astfel de fapte reprobabile indreptate impotriva oamenilor nevinovati sa inceteze, iar toleranta si buna intelegere intre popoare si religii sa triumfe", mai spus PF Daniel.
O inregistrare video publicata duminica de Statul Islamic prezinta uciderea a doua grupuri de crestini etiopieni capturati de afiliatii libieni ai gruparii extremiste, relata AP in pagina electronica. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

ALEXIE POPESCU  | #755
Există mai mult aur în creierul omului decât în pământ. Asta scrie celebrul Napoleon Hill în cartea ”De la idee la bani”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email alexiepopescu@yahoo.ro
Adauga comentariu

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1457 (s) | 34 queries | Mysql time :0.045526 (s)