News Flash:

PF Daniel: Ora de religie nu poate fi inlocuita

1 Martie 2015
820 Vizualizari | 1 Comentarii
Patriarhul Daniel a declarat, duminica, la Sfanta Liturghie ca ora de Religie nu poate fi inlocuita cu nimic, fiind stiinta cea mai profunda, a legaturii cu Dumnezeu, iar inscrierea la aceasta disciplina este un act de marturisire publica a credintei.
"Inscrierea pentru ora de Religie este un act de credinta, de marturisire publica a credintei, a iubirii noastre fata de Hristos si a dorintei noastre de a creste spiritual. Biserica a botezat copiii pe care parintii i-au nascut si i-au adus sa fie botezati. Daca Biserica a botezat copiii inseamna ca are si datoria de a-i creste in credinta", a spus Preafericitul Daniel, duminica, in cuvantul de invatatura rostit la Sf Liturghie oficiata la Catedrala Patriarhala.
PF Daniel a aratat ca "este nevoie si de o formare duhovniceasca si intelectuala a copiilor la scoala, impreuna cu alti copii si in dialog cu alte cunostinte, cu alte discipline pe care le studiaza sau le invata copiii la scoala".
In acest sens, el a dat citirii apelului Consiliului Consultativ al Cultelor din Romania, reunit sambata, potrivit caruia fara cunostinte de religie nu poate fi inteleasa istoria si cultura Europei si de aceea in aproape toate tarile europene, religia se preda in cadrul sistemului de invatamant public.
"Predarea religiei in scoala are valente educationale profunde, prin rolul ei formativ in viata copiilor si a tinerilor, demonstrat si de studiile educationale si sociologice in domeniu. Ora de religie contribuie la reducerea efectelor negative ale crizei contemporane de identitate si de orientare,intrucat propune modele viabile de bunatate,sfintenie si convietuire umana. Educatia religioasa contribuie la depasirea ignorantei religioase, care poate favoriza atitudini ideologice de intoleranta", se arata in apelul consiliului.
Mediafax.ro 

dumnezeu catedrala patriarhala
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

CRISTI  | #380
Cea mai accesibila oferta de lucru! Suntem in continua extindere, cu mari perspective pentru perioada urmatoare! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email crisburlacu@hotmail.com
Adauga comentariu

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1572 (s) | 34 queries | Mysql time :0.052494 (s)