News Flash:

PF Daniel a primit de la ierarhii Sfantului Sinod un chivot infatisand Catedrala Mantuirii Neamului

30 Septembrie 2014
860 Vizualizari | 0 Comentarii
PF Daniel a primit in dar de la ierarhii Sfantului Sinod, la sapte ani de patriarhat, un chivot special infatisand Catedrala Mantuirii Neamului, lucrat in atelierele Patriarhiei si ale Institutului Biblic si de Misiune Ortodoxa, o mitra, o icoana cu Maica Domnului si flori.
Catedrala patriarhala a gazduit, marti, mai multe evenimente prilejuite de sarbatorirea a sapte ani de la intronizarea lui PF Daniel ca patriarh al Bisericii Ortodoxe Romane (BOR).
Unul dintre momente a fost citirea de catre Preasfintitul Sofronie, episcopul Oradiei, a unui mesaj din partea Sfantului Sinod, dedicat patriarhului si celor "sapte ani de slujire exemplara si daruire deplina" la conducerea BOR. Cu acest prilej, PF Daniel a primit mai multe daruri.
"Imbinand zelul misionar cu cele mai noi tehnologii, adaptandu-se neintarziat la viteza ultimelor cuceriri, verificate prin prisma dreptarului imuabil, Preafericirea Sa a reusit sa aduca echilibrul atat de necesar intre adevarul nestramutat al credintei si generoasa respiratie a celor mai avansate descoperiri ale mintii omenesti, asezand intr-un dialog inteligent teologia si stiinta, tezaurul gandirii patristice si eficienta implinirilor practice, universul crestin atat de bogat si orizontul asteptarilor omului faptelor. In aceste clipe de aleasa bucurie duhovniceasca si vie emotie, Preafericite Parinte Patriarh Daniel al Romaniei, va rugam sa primiti, ca simbol al recunostintei noastre, din partea ierarhilor Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane, din partea Episcopiei Ortodoxe Romane a Oradiei, un chivot special, lucrat in Atelierele Sfintei Patriarhii, Atelierele Institutului Biblic si de Misiune Ortodoxa, Preafericirea Voastra, chivotul Catedralei Mantuirii Neamului, o mitra, o icoana infatisand-o pe Maica Domnului", s-a aratat in mesajul Sfantului Sinod. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0939 (s) | 23 queries | Mysql time :0.037395 (s)