News Flash:

Peste o tona de legume si fructe de contrabanda confiscate in pietele agroalimentare din Timisoara

26 Iulie 2014
652 Vizualizari | 0 Comentarii
Peste 1,3 tone de legume si fructe de contrabanda au fost confiscare, vineri, din pietele agroalimentare timisorene de catre politistii Serviciului de Investigare a Fraudelor Timis, in timpul unor controale ce au vizarea combaterea evaziunii fiscale. 
'Au fost efectuate controale la 37 de agenti economici din municipiu si s-au aplicat sanctiuni contraventionale in valoare de 85.000 de lei, iar peste 1,4 tone de legume si fructe au fost ridicate, in vederea confiscarii. La actiune au participat 20 de politisti de la Investigarea Fraudelor, sprijiniti de colegi de la Rutiera', a declarat Ionut Bocancea, purtator de cuvant al Politiei Timis.
Echipele de control au verificat respectarea normelor referitoare la plata TVA intracomunitara, daca documentele de transport sunt conforme cu realitatea, concordanta intre stocurile scriptice si faptice, documentele de provenienta a marfurilor, respectarea prevederilor legale in intocmirea documentelor fiscale si contabile, respectarea conditiilor de depozitare si comercializare a marfurilor alimentare, precum si situatia contractuala a angajatilor.
De asemenea, s-a verificat respectarea legislatiei in domeniul transportului de marfuri, fiind instituite filtre rutiere.
Astfel, politistii au controlat 37 de societati comerciale si persoane fizice autorizate care au ca obiect de activitate vanzarea de legume si fructe engros si en-detail, fiind aplicate, ca urmare a neregulilor constatate, 17 sanctiuni contraventionale pentru efectuarea de acte sau fapte de comert cu bunuri a caror provenienta nu este dovedita, in conditiile legii.
Au fost ridicate, in vederea confiscarii, 450 kg de porumb, 120 kg de cartofi, 203 kg de varza, 100 kg de piersici si alte categorii de legume-fructe, in valoare de peste 3.400 de lei. AGERPRES

fraudelor timis
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1050 (s) | 34 queries | Mysql time :0.017191 (s)