News Flash:

Peste 700 de bolnavi pe lista de asteptare in vestul tarii

27 Octombrie 2014
656 Vizualizari | 0 Comentarii
Daca pana nu demult doar cei de varsta mai inaintata aveau nevoie de un transplant, acum varsta celor care au nevoie de un organ nou scade pe zi ce trece. In vestul tarii sunt peste 700 de bolnavi care se afla pe listele de asteptare pentru transplant, cei mai multi cu varsta intre 18 si 40 de ani.
Tot mai multi tineri se afla pe listele de asteptare pentru transplant. Daca acum 10 ani pe aceste liste se aflau mai multi batrani, acum varsta a scazut, iar din ce in ce mai multi pacienti cu varsta intre 18 si 40 de ani au nevoie de aceasta interventie chirurgicala. In vestul tarii sunt peste 700 de bolnavi care se afla pe listele de asteptare pentru transplant.
Cei mai multi dintre bolnavi au nevoie de un rinichi – 640, restul au nevoie de inima, plaman sau ficat. In Romania, transplantul renal se face la Cluj, la Bucuresti si la Iasi, medicii de la Bucuresti si de la Targu Mures sunt pregatiti insa sa realizeze si transplant de cord, scrie tion.ro.
„Deja avem pacienti cu o varsta foarte frageda, 18 pana in 40 de ani, problema este ca nu stim care este cauza. E posibil sa fie apa potabila, fie in atmsofera exista acizi care provoaca aceasta insuficienta renala, fie alimentatia”, sustin reprezentantii Asociatiei Beneficiarilor de Transplant (ABT) Timisoara.

transplant rinichi
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1264 (s) | 23 queries | Mysql time :0.030635 (s)