News Flash:

Peste 300 de garaje trebuie demolate in Soarelui. Despagubiri: 2.000 de euro de garaj

6 Iulie 2016
1222 Vizualizari | 0 Comentarii
garaje timisoara1 660x336
Primarul Nicolae Robu da asigurari ca toate garajele din oras vor fi demolate, pe parcurs ce se efectueaza lucrari de modernizare.
„In cartierul Soarelui, in vecinatatea strazii Sirius exista 339 garaje. Am lansat deja operatiunea de notificare a proprietarilor, ca trebuie sa si le demoleze, trebuie sa elibereze locul care este declarat de interes public, pentru ca vom ajunge cu lucrarile de amenajare in zona in care se afla acestea. Sunt multe, vreau sa ii rog pe proprietari sa inteleaga ca orasul trebuie sa se modernizeze, sa se infrumuseteze si ca trebuie sa functioneze mai bine si ca suntem nevoiti sa inlaturam garajele. Nu le va parea rau, asa cum nu le pare rau nici celor care au trecut deja prin asa ceva. Contez pe faptul ca cetatenii din zona vor fi intelegatori si nu vor frana acest proces, pentru ca altceva nu pot sa faca decat sa incetineasca procesul. Vreau sa precizez clar: am castigat toate procesele cu acei cetateni care nu au vrut ca, in buna intelegere, sa facem demolarea”, a explicat Robu.
Edilul-sef sustine ca demolarile vor fi facute pe cheltuiala primariei. Cine nu e de acord insa, va fi obligat sa isi demoleze singur constructiile.
Asa cum v-am informat deja, pe strada Sirius se lucreaza de ceva vreme.
A fost innoita deja reteaua de termoficare pe o buna bucata, iar acum se lucreaza la suprafata si se amenajeaza trotuarul, carosabilul, se fac locuri de parcare, numai ca nu se poate lucra acolo unde este plin de garaje, mai spune primarul.
„Acolo niciodata nu au fost finalizate trotuarele. Era un calvar sa umbli pe acele trotuare foarte denivelate si foarte incomode si inestetice. Acum, la sfarsitul saptamanii viitoare, daca vremea ne permite sa lucram, strada va avea o noua infatisare”, a completat Robu.
Proprietarii de garaje care au contracte cu primaria si in contracte exista clauza ca in cazul in care se solicita demolarea constructiilor sa fie despagubiti. Autoritatile locale sunt ferme: fiecare timisorean care are un asemenea contract va primi 2.000 de euro.
„Cei care au contracte cu primaria, in care exista o clauza de despagubire in cazul in care se solicita demolarea garajelor, vor primi 2.000 de euro. Am facut asta cu toti cetatenii care au contracte cu astfel de clauze si nu trebuie sa insiste nimeni, pentru ca este un lucru asumat de municipalitate. Pe de alta, ii rog pe cetateni ca, oricat de neconvenabil ar fi pentru ei, sa inteleaga ca daca in contractele lor nu exista o astfel de clauza, primaria are posibilitatea legala sa le dea despagubire. Eu stiu ca psihologic e foarte greu de suportat situatia in care, intr-o baterie de garaje, un proprietar are un contract cu clauza de despagubire si, lipit de el, un alt proprietar are contract fara o astfel de clauza. Eu nu am nicio responsabilitate, pentru ca este evident ca aceste contracte au fost incheiate cu 10-15 ani in urma si nu pot sa inteleg de ce unele contracte au clauza de despagubire, iar altele nu au. Ce stiu este ca nu am suport legal sa aprob o plata catre acei proprietari de garaje care nu au clauze de despagubire”, a mai explicat Nicolae Robu.
Proprietarii de garaje din zona strazii Sirius au fost deja notificati sa isi demoleze garajele. Potrivit primarului, se trece la amenajare acolo unde se poate face, dar sunt zone in care pana nu sunt demolate constructiile nu se poate lucra.
Sursa tion.ro

garajele oras soarelui sirius termoficare parcare robu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1283 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006583 (s)