News Flash:

Peste 2500 de copii din Timis au fost vaccinati in ultimele doua luni

25 August 2017
1074 Vizualizari | 0 Comentarii
vaccin
Peste 2.500 de copii din judeţ au fost vaccinaţi împotriva rujeolei, în ultimele două luni, în cadrul unei campanii demarate de Prefectura Timiş şi Direcţia de Sănătate Publică (DSP). 

''În cadrul programului de limitare a extinderii rujeolei la nivelul judeţului Timiş, conform datelor transmise Instituţiei Prefectului de Direcţia de Sănătate Publică Timiş, au fost vaccinaţi, în cursul lunii iunie şi până în prezent, un număr de 2.504 copii'', a declarat vineri, presei, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Timiş, Daniela Fetescu. 

Potrivit acesteia, au fost vaccinaţi 366 de copii cu vârsta între 9 şi 11 luni, 760 copii între 1 şi 4 ani şi 1.378 copii între 5 şi 9 ani. 

Campania de imunizare continuă, fiind vizate în primul rând localităţi cu comunităţi mai mari de copii de etnie romă nevaccinaţi. 

Direcţia de Sănătate Publică Timiş le-a cerut, în această vară, medicilor de familie reevaluarea situaţiei acoperirii vaccinale antirujeolă pe grupele de vârstă stabilite de Ministerul Sănătăţii, în acelaşi timp constituindu-se echipa de coordonare a măsurilor de limitare a epidemiei de rujeolă. Comisia a identificat şi faptul că localitatea Otelec nu are medici de familie. 

daniela fetescu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1222 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006564 (s)