News Flash:

Peste 20 de migranti prinsi la frontiera cu Serbia, in timp ce voiau sa intre ilegal in Romania

18 Aprilie 2017
985 Vizualizari | 0 Comentarii
frontiera3
Politistii de frontiera din Caras-Severin au depistat, in ultimele 24 de ore, in zonele de competenta Oravita si Socol, 21 de cetateni din Libia, Irak, Afganistan si Pakistan care au incercat sa intre ilegal in Romania, din Serbia, pentru a ajunge in spatiul Schengen. 
''Politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Oravita in cooperare cu lucratori din cadrul Sectiei de Politie Otelu Rosu au declansat mai multe actiuni specifice pe linia combaterii migratiei ilegale, in urma carora au depistat, pe directia localitatilor de frontiera Ciortea si Mercina, doua grupuri formate din 18 cetateni straini care se deplasau dinspre frontiera cu Serbia spre interiorul tarii'', arata Roxana Costache, purtator de cuvant al Politiei de Frontiera Timisoara, intr-un comunicat remis, luni, AGERPRES. 
Persoanele in cauza, care nu isi justificau prezenta in zona, au fost conduse la sediul Politiei de Frontiera Oravita pentru cercetari, unde s-a stabilit ca cei in cauza sunt cetateni irakieni (15), pakistanezi (2) si un libanez, dintre care 9 barbati, 4 femei si 5 minori, adultii avand varste cuprinse intre 18 si 42 de ani, iar minorii intre 7 luni si 16 ani. Persoanele in cauza au declarat ca au trecut frontiera din Serbia in Romania, cu intentia de a ajunge in tari din vestul Europei. 
Intr-o actiune similara, si politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Socol au depistat in apropierea localitatii de frontiera Lescovita trei barbati, cetateni straini, care nu isi justificau prezenta in zona si care au fost preluati si transportati la sediul institutiei pentru cercetari. 
''In cadrul verificarilor s-a stabilit ca persoanele in cauza sunt cetateni afgani cu varste cuprinse intre 15 si 23 de ani, care nu aveau documente asupra lor si au declarat ca intentionau sa ajunga intr-un stat din vestul Europei'', mentioneaza sursa citata. 
In toate cazurile se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de trecere frauduloasa a frontierei de stat, la finalizare urmand a fi luate masurile legale care se impun. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1206 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006207 (s)