News Flash:

Peste 20 de incendii de vegetatie, in ultimele 24 de ore, in judetul Caras-Severin

5 Martie 2017
894 Vizualizari | 0 Comentarii
incendii vegetatie
Pompierii militari din Caras-Severin au intervenit, in ultimele 24 de ore, la peste 20 de incendii de vegetatie uscata si miristi, care au afectat aproximativ 300 hectare de teren.
''Cea mai afectata zona a fost pe raza localitatii Carasova, unde au ars circa 200 hectare de vegetatie. Din cauza terenului greu accesibil, autospecialele de stingere nu s-au putut apropia de zona de ardere si s-a intervenit cu lopeti si pliciuri. Interventiile au fost ingreunate si de vantul puternic, care a favorizat extinderea rapida a incendiilor de vegetatie. De altfel, judetul Caras-Severin s-a aflat sub Cod galben de vant, de sambata, de la ora 12,00, pana in aceasta dimineata, la ora 08,00. Chiar in momentul de fata se actioneaza pentru stingerea altor trei incendii de vegetatie, intre Resita si Dognecea, pe aproximativ 800 mp, unde actioneaza Detasamentul de Pompieri Resita, intre localitatile Iaz si Var, unde linia de foc este de un km si unde actioneaza Detasamentul de Pompieri Caransebes, precum si la iesirea din Berzovia catre Bocsa, unde actioneaza SVSU Bocsa'', a declarat, duminica, Elena Tarla, purtator de cuvant al ISU Caras-Severin.
Pompierii militari fac apel catre cetateni pentru a renunta la aceasta practica de igienizare a terenurilor, deoarece provoaca o serie de efecte negative asupra solului, asupra mediului si poate avea consecinte grave si asupra comunitatii, prin producerea de pagube materiale in cazul in care focul se extinde si la gospodarii. sursa: Agerpres.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1133 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004879 (s)