News Flash:

Peste 2.500 de migranti, intre care au fost identificati 134 de traficanti, opriti la frontiera de la inceputul anului

23 Iulie 2017
827 Vizualizari | 0 Comentarii
imigranti0
Peste 2.400 de cetateni straini au incercat sa treaca ilegal frontiera de stat a Romaniei, in primele sase luni ale anului, in interiorul grupurilor fiind depistati 134 de traficanti. De asemenea, 80 de calauze sunt cercetate pentru trafic de migranti.
Potrivit unui bilant prezentat, duminica, de Politia de Frontiera, in primele sase luni ale anului, politistii de frontiera au depistat 2.474 cetateni straini care au incercat sa treaca ilegal frontiera de stat, din care 1.437 pe sensul de intrare in tara si 1.037 straini pe sensul de iesire din tara.
”Anul trecut, in aceeasi perioada, au fost depistati actionand ilegal la frontiera 507 cetateni straini – 374 pe sensul de intrare si 133 pe sensul de iesire. Astfel, la inceputul acestui an, s-a constatat o crestere a numarului persoanelor care au incercat sa intre ilegal in tara pe la frontiera cu Serbia, comparativ cu anul trecut, fapt pentru care supravegherea granitei in acea zona a fost intarita. Aceste masuri au descurajat grupurile de migranti, astfel incat, spre sfarsitul perioadei analizate, tentativele de intrare ilegala in Romania, pe la «frontiera verde» au scazut considerabil”, anunta Politia de Frontiera.
Din numarul total al persoanelor implicate in migratia ilegala, cele mai multe au fost organizate in 353 de grupuri de migranti in care au fost identificati 134 de traficanti.
De asemenea, au fost depistate 80 de persoane (24 de cetateni romani si 56 de cetateni straini) implicate in activitati de calauzire.
In toate cazurile, politistii de frontiera efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de trecere ilegala a frontierei de stat sau tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat, iar calauzele sunt cercetate pentru savarsirea infractiunii de trafic de migranti.
De asemenea, in cazurile persoanelor depistate in timp ce incearca sa intre ilegal in Romania, politistii de frontiera demareaza procedura de punere in aplicare a protocoalelor si acordurilor de readmisie incheiate cu tarile vecine, pentru preluarea persoanele de catre autoritatilor de frontiera din acele state, in vederea continuarii cercetarilor si dispunerii masurilor legale ce se impun. News.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1163 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005060 (s)