News Flash:

Peste 100.000 elevi au inceput scoala in judetul Timis

11 Septembrie 2017
1079 Vizualizari | 0 Comentarii
elevi scoala
In Timis, anul scolar incepe cu un numar total de 4.198 clase, adica 97.530 elevi si prescolari. Unitatile de invatamant privat au 242 de clase in Timis si 6.024 de elevi si prescolari.
La nivelul judetului Timis, in anul scolar 2017-2018 vor functiona 594 de unitati de invatamant (cu personalitate juridica si arondate). 579 sunt unitati de invatamant de masa, 9 sunt unitati de invatamant special, un palat al copiilor, un club al copiilor, trei cluburi sportive scolare si un centru de excelenta. La acestea se adauga 40 de unitati de invatamant privat si un Centru judetean de Resurse si Asistenta educationala. Din cele 594 unitati de invatamant, 390 functioneaza in mediul rural si 204 in mediul urban, iar din randul celor 40 unitati de invatamant private, 22 unitati de invatamant sunt acreditate si 18 autorizate.
Pentru clasa I, manualele au fost tiparite integral. La restul claselor, procentul de retiparire este de 10-15%, manualele pentru aceste clase fiind transmisibile. Elevii claselor 1-4 si 6-12 pot beneficia din prima zi de scoala de toate manualele comandate sau transmise din anul anterior. Pentru clasa a 5-a, manualul de educatie fizica, pregatire sportiva atletism si fotbal, precum si religia romano catolica pentru clasele cu predare in limba romana si maghiara, sunt distribuite in scoli dupa ce au ajuns in depozit in proportie de 99%. Indrumatoarele, compendiile pentru clasa a 5-a se vor afla in prima zi de scoala pe bancile elevilor si cadrelor didactice. Au fost distribuite spre scolile din Timis toate cele 5.356 bucati.
In Timis sunt noua unitati de invatamant neautorizate, din care patru pot fi autorizate in perioada imediat urmatoare: Gradinitia cu Program Normal (PN) si scoala primara Cliciova, comuna Bethausen, PN Topolovatu Mare, PN Sanpetru Mic (comuna Varias). PN Cheveresu Mare se va reabilita pe sume venite de la Ministerul Dezvoltarii. Pentru Scoala Primara Folea, comuna Voiteg, cu numar extrem de redus de elevi, se va propune comasarea pe anul scolar 2018-2019. Conform Inspectoratului Scolar Judetean Timis, pentru unitatile de invatamant: PN Ivanda (Giulvaz) si PN Folea (Voiteg), nu sunt solutii pentru remedierea problemelor. In Timis sunt si 24 de unitati de invatamant cu notificare negativa. Acestea au primit termene de la Directia de Sanatate Publica Timis pentru remedierea problemelor. Inspectorii DSP au descoperit mai multe nereguli, de la sali de clasa degradate din cauza infiltratiilor de apa, la cladiri cu degradari exterioare semnificative ale tencuielii si ale acoperisului, neasigurate, care pot produce accidente, grupuri sanitare insuficiente sau mobilier uzat in salile de clasa ori lipsa apei potabile, scrie tion.ro.
Tot in Timis sunt unitati de invatamant care isi desfasoara activitatea in doua schimburi, desi un deziderat al autoritatilor este invatamantul doar de dimineata. Copiii vor veni in doua schimburi la Scoala Gimnaziala nr. 24, 13, 19, la Grigore Moisil, Scoala Gimnaziala nr. 30, Scoala Gimnaziala nr. 7 si la Liceul Sporiv Banatul.

timis prescolari
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1187 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007996 (s)