News Flash:

Peste 1.000 de medicamente se vor ieftini

14 Aprilie 2015
1200 Vizualizari | 0 Comentarii
Peste 1.000 de medicamente din noul catalog national, care ar putea intra in vigoare in iunie, vor fi mai ieftine, unele si cu pana la 20 la suta, a declarat, marti, pentru MEDIAFAX, presedintele Agentiei Nationale a Medicamentelor si Dipozitivelor Medicale (ANMDM), Marius Savu.
In plus, din noul Catalog national al preturilor medicamentelor de uz uman autorizate de punere pe piata in Romania (CaNaMED) vor face parte 40 de medicamente in plus fata de actualul catalog, fiind vorba despre medicamentele inovative introduse pe lista de compensate si gratuite in 2014, a mai spus presedintele ANMDM.
O alta problema care ar urma sa fie rezolvata ar fi actualizarea preturilor in functie de cursul de schimb valutar, adica de la 4,20 lei la 4,40 lei. Aceasta ar insemna o crestere a preturilor aproape nesemnificativa, a precizat Savu.
La randul sau, purtatorul de cuvant al Ministerului Sanatatii, Oana Grigore, a spus ca in prezent se afla in dezbatere publica un catalog interimar.
"Este pus in dezbatere publica un catalog interimar, actualizat partial cu preturile la medicamentele inovative, adica acele medicamente de ultima genratie pentru tratarea bolilor oncoliogice, cardiovasculare, diabet si altele. Acest catalog interimar este de referinta pentru medicamentele generice. In prezent, detinatorii de autorizatie de punere pe piata (APP) pentru generice depun dosarele de preturi pentru actualizarea completa a acestor preturi", a adaugat Oana Grigore.
Ministerul Sanatatii a anuntat in 27 februarie ca solicita tuturor detinatorilor de autorizatie de punere pe piata sau reprezentantilor acestora sa isi actualizeze, pana la data de 10 martie 2015, toate preturile la medicamentele de uz uman, in conformitate cu Ordinul ministrului Sanatatii 75/2009.
Mediafax.ro 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1150 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005113 (s)