News Flash:

Pericolul nestiut din casele romanilor. Aveti grija la aceasta planta!

11 Februarie 2018
1558 Vizualizari | 0 Comentarii
planta

Unele dintre cele mai banale plante de apartament pot reprezenta un factor de risc extrem, in cazul in care proprietarul nu cunoaste compozitia acestora.

Toata lumea are plante prin casa sau apartament, ca sa nu mai vorbim de posesorii unor superbe gradini. Ceea ce nu stie foarte multa lume este cat de otravitoare sunt unele dintre cele mai banale plante din jurul nostru. Iata 4 plante din casa ta care te pot ucide si cum sa te feresti de toxicitatea lor.

Dieffenbachia

Aceasta planta de apartament, asemanatoare cu ficusul este si ea pe lista celor mai toxice plante din lume. Mestecarea oricarei parti a plantei cauzeaza durere groaznica in gura si gat, urmate de umflarea cailor aeriene, care poate duce la sufocare.
Era entuziasmata ca urma sa se casatoreasca, dar si-a pierdut parul chiar inainte de nunta

A devenit virala pe internet povestea micutului Esteban, care a murit dupa ce a bagat in gura o frunza de Dieffenbachia. ”Fiul meu a murit din cauza acestei plante blestemate”, scria mama lui pe retelele sociale. ”Va rog sa cititi cu atentie. Copilul meu a murit pentru ca a pus in gura o frunza. I s-a umflat limba atat de tare incat s-a sufocat. Aceasta planta se gaseste in multe case si birouri. Este letala. Poate sa ucida un copil in numai un minut, iar in adult in 5 minute.

Tisa (Taxus Baccata)

Una dintre cele mai otravitoare plante de gradina din zonele de munte, tisa este aproape in intregime otravitoare.

Numai fructele de tisa sunt mai putin nocive. In Antichitate, extractul de tisa era folosit de vraci pentru avorturi, dar, de mutle ori, rezultatul era moartea mamei si a copilului.
Nu exista antidot pentru aceasta planta toxica si otrava din ea actioneaza relativ repede, potrivit Unica.
 


dieffenbachia
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1243 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004915 (s)