News Flash:

Pericol de DEZASTRU in Timisoara! (FOTO)

13 Martie 2014
708 Vizualizari | 0 Comentarii
Sistemele de reazem de tip pendul care susțin podul Michelangelo să nu cadă în apă sunt degradate, avand baza mancată de rugină pe mai mult de jumătate din grosime și piulițele crăpate pe secțiune, tot din cauza corodării. Primăria vrea doar să le curețe fără să le înlocuiască. Podul se poate prăbuși oricand.
Președintele PNȚCD Timișoara, Ciprian Mihok, a arătat astăzi poziția unuia dintre cei mai cunoscuți specialiști în poduri de beton, cel care a realizat expertiza inițială a Podului Michelangelo.
“In mai multe declarații primarul Nicolae Robu și viceprimarul Dan Diaconu au spus că reabilitarea podului este terminată. Bineînțeles că declarația lor se bazează pe informațiile primite de la Chiș Culiță, șeful Direcției Tehnice de la Primăria Timișoara și de la dirigintele de șantier. Ei bine, acești doi incompetenți, care pot provoca prin neglijența lor o catastrofă, trebuie înlocuiți imediat. Este foarte grav că eu, ca simplu cetățean, să identific această problemă și tot eu să merg să vorbesc cu expertul care a făcut expertiza podului Michelangelo, cand acest lucru trebuia făcut de ei.” spune Ciprian Mihok.
Impreună cu poze de detaliu a aparatelor de reazem prezentate de Ciprian Mihok, poziția Conf. dr.ing Adrian Bota arată că dacă nu se schimbă cele degradate vizibil și nu se face o nouă expertiză a lor, există riscul ca podul să se prăbușească oricand.
” In raport cu momentul expertizei 2010, în prezența factorilor de mediu, degradările s-au amplificat și s-au amplificat considerabil. Pe de altă parte se pare că o influență negativă a avut și prezența conductelor de apă care erau degradate și care au influențat procesul de coroziune. Exponențial aș putea spune, analizand fotografiile de detaliu puse la dispoziție și realizate cu puțină vreme în urmă. Sigur degradările mari impun înlocuirea lor.” spune Conf.Dr.Ing. Adrian Bota, cel care a realizat expertiza podului în 2010.
Chiar dacă pozele din martie 2014 susțin acuzațiile aduse de Ciprian Mihok și poziția specialistului Adrian Bota, Dan Diaconu este de părere că totul este în regulă, fiind necesară doar o curățare.
“Toate sistemele de reazam care au fost prevazute de catre expertiza tehnica si proiect au fost refacute. Acest lucru s-a realizat odata cu ridicarea tablierului central, iar decizia expertilor (proiectanti, experti, Inspectoratul de Stat in Constructii samd) a fost aceea de utilizare a sistemelor existente (cu aducerea la parametri normali de functionare). Pozele prezentate se refera la reazamele de pe culei pentru care expertiza tehnica din 2010, actualizata in 2012, precum si proiectul, prevad exclusiv curatare. Consider afirmatiile ca nefondate, mai mult decat inexacte tehnic, nesustinute de dovezi, cu alte cuvinte <> fara fundament” spune viceprimarul Dan Diaconu. sursa: Pentrutimisoara.ro

Galerie Foto

stalp_pod_timis
ciprian mihok podului michelangelo michelangelo dan diaconu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0797 (s) | 23 queries | Mysql time :0.012652 (s)