News Flash:

Perchezitii pentru evaziune fiscala cu medicamente oncologice si pentru HIV/SIDA

10 Mai 2016
1224 Vizualizari | 0 Comentarii
medicamente
Peste 40 de perchezitii au loc, marti, in Capitala si alte patru judete, iar 26 de persoane vor fi duse la audieri fiind suspectate de evaziune fiscala in procedura de vanzare a unor medicamente pentru afectiuni cardiace, pentru afectiuni oncohematologice si HIV/SIDA, anunta Politia Capitalei.
Printr-un comunicat de presa, Politia Capitalei anunta, marti, ca in Capitala, Dambovita, Brasov si Prahova, sunt facute 41 de perchezitii domiciliare iar 26 de persoane vor fi conduse la audieri, intr-un dosar de evaziune fiscala in domeniul comertului cu medicamente.
"Din datele si probele administrate in cauza rezulta presupunerea rezonabila ca banuitii, incepand cu anul 2008, in calitate de reprezentanti ai unei societati comerciale, in scopul justificarii achizitionarii unor medicamente precum si pentru denaturarea provenientei ilicite a acestora, au creat circuite comerciale fictive, in baza carora au solicitat rambursarea taxei pe valoarea adaugata", se arata in comunicat.
Oficiali din cadrul Politiei Capitalei au declarat pentru MEDIAFAX ca este vorba despre medicamente pentru afectiuni oncohematologice, pentru HIV/SIDA, dar si pentru afectiuni cardiace care erau incluse in programe nationale de decontare, dar care ar fi fost inregistrate prin zeci de firme fantoma si apoi vandute in spatiul intracomunitar.
"Astfel, banuitii au colectat de pe piata neagra cantitati mari de medicamente, pe care le-au livrat intracomunitar catre beneficiari din mai multe state, prejudiciul creat fiind estimat la suma de 40.000.000 de lei", se mai noteaza in comunicatul Politiei.
Cele 26 de persoane pe numele carora exista mandate de aducere vor fi conduse pentru audieri la sediul Politiei Sector 2.

capitala
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1246 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006205 (s)