News Flash:

Perchezitii la Timisoara pentru anihilarea unei grupari de falsificatori de carduri

13 Septembrie 2018
1110 Vizualizari | 0 Comentarii

Lovitura a DIICOT Timisoara in sanul unei filiere de tineri care goleau carduri bancare folosind o metoda clasica, dar extrem de eficienta.

Opt perchezitii au avut loc in aceasta dimineata la Timisoara, in Oradea, dar si in alte orase din tara.

Reteaua avea doua ramuri, una in Romania si alta in Ungaria. Romanii aveau drept misiune sa instaleze skimmere pe bancomate, celebrele pisicute, adica dispozitive care imita perfect zona in care clientii ATM-urilor introduc in fanta cardul si tasteaza codul pin. Culegeau informatiile de pe carduri si le transmiteau colegilor din Ungaria care se ocupau cu fabricarea de clone dupa datele primite de la romani.

Cardurile clonate erau mai apoi utilizate de alti membri ai gruparii la bancomate din tari exotice, in special din America Centrala, de unde reuseau sa scoata banii din conturile din Romania.

Sumele erau apoi transferate liderilor filierei prin serviciul Moneygram.

Oamenii legii din Ungaria au actionat concomitent cu cei din Romania pentru destructurarea retelei. Anchetatorii povestesc ca membrii retelei din Romania erau foarte bine organizati si extrem de atenti. Dupa ce montau pe bancomate ‘pisicutele’ obisnuiau sa supravegheze ATM-urile chiar si 3-4 ore pentru a se asigura ca nu apare vreo problema.

Potrivit anchetatorilor, prejudiciul depaseste 65.000 de euro.

6 indivizi au fost adusi la sediul DIICOT Timisoara pentru audieri.


lovitura diicot timisoara oradea carduri ungaria perchezitii bani atm
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1127 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005709 (s)