News Flash:

Perchezitii la Spitalul Covasna: Medicii ar fi luat mita pentru decizii de grad de invaliditate

30 Martie 2017
1067 Vizualizari | 0 Comentarii
mita la bac
Ofiterii Directiei Generale Anticoruptie (DGA) fac, joi, perchezitii la Spitalul Judetean de Urgenta din Covasna, dar si la Casa de Pensii Covasna, fiind vizati medici care ar fi luat mita pentru a facilita obtinerea sau mentinerea unor decizii de grad de invaliditate.
Ofiterii de politie judiciara ai Directiei Generale Anticoruptie (D.G.A.) –Serviciile Judetene Anticoruptie (S.J.A.) Covasna, Brasov, Mures si Harghita, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Brasov, au pus in executare 12 mandate de perchezitie, la Spitalul Judetean de Urgenta Covasna, Serviciul de Expertiza Medicala si Recuperare a Capacitatii de Munca din cadrul Casei Judetene de Pensii Covasna, Policlinica Spitalului Judetean, un cabinet medical individual de familie, dar si la domiciliile mai multor persoane fizice de pe raza judetelor Covasna si Brasov.
"Perchezitiile au vizat activitatea infractionala a unor medici, precum si a unor intermediari, intr-o cauza penala inregistrata la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Brasov, constituita ca urmare a unor denunturi depuse la S.J.A. Covasna, si care are ca obiect savarsirea unor infractiuni de coruptie. In fapt, medicii din cadrul institutiilor sus mentionate sunt suspectati ca au primit, direct sau prin intermediari, foloase materiale pentru a facilita obtinerea de catre persoane interesate a deciziilor de obtinere/mentinere in plata a pensiilor de invaliditate, fapte de natura a aduce prejudicii bugetului de stat", se arata intr-un comunicat de presa al Directiei Generale Anticoruptie, remis MEDIAFAX.
In cauza s-a beneficiat de sprijin din partea lucratorilor Inspectoratului de Jandarmi al Judetului Covasna.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1247 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006554 (s)