News Flash:

Perchezitii la mai multe institutii publice din Bucuresti si alte doua judete

26 Octombrie 2016
1134 Vizualizari | 0 Comentarii
PERCHEZITII la Primaria Slobozia
Mai multe perchezitii au loc la Prefectura Giurgiu, dar si la sediulCNADNR. Aceasta ancheta il vizeaza pe actualul subprefect din Giurgiu pentru fapte savarsite in perioada in care era director al Directiei de Taxe Locale din judet. Exista suspiciunea ca aceasta ar fi acordat un contract catre o firma privata din Cluj pentru colectarea cota-valorii amenzilor rutiere care nu mai ajungeau la bugetele primariei.

La aceasta ora, politistii Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice si ai Directiei Operatiuni Speciale efectueaza 14 perchezitii la sediul unor institutii si societati comerciale, precum si la locuintele unor persoane banuite de uzurparea functiei, cu consecinte deosebit de grave. In cauza, se beneficiaza de suportul de specialitate al din I.G.P.R..
In aceasta dimineata, politistii Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice din cadrul I.G.P.R. efectueaza 14 perchezitii in Bucuresti si in judetele Cluj si Giurgiu, la sediul unor institutii si societati comerciale, precum si la locuintele unor persoane implicate in savarsirea infractiunii de uzurparea functiei, cu consecinte deosebit de grave.  De asemenea, sunt puse in aplicare 6 mandate de aducere a persoanelor vizate, in vederea audierii lor si pentru dispunerea de masuri. Din cercetari a reiesit ca functionari din cadrul unei institutii ar fi incheiat cu reprezentantii unor societati comerciale un protocol avand ca obiect incasarea on-line a contravalorii amenzilor aplicate la regimul rutier si pentru lipsa rovinietei, indiferent de domiciliul contravenientului, in numele si pe seama autoritatii administrativ-teritoriale in cauza, prin intermediul unei platforme on-line.

Platforma utilizata nu era acreditata si autorizata de catre institutiile abilitate pentru desfasurarea acestei activitati.

Astfel, ar fi fost incasati, in perioada iunie 2015–iulie 2016, peste 2.270.000 de lei, reprezentand contravaloarea amenzilor de circulatie achitate on-line, fiind vatamate drepturile si interesele unitatilor administrativ-teritoriale locale corespunzatoare domiciliului contravenientului sau locului de incasare, conform prevederilor legale in vigoare.

Actiunea se desfasoara sub coordonarea Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti, la activitati participand si politisti din carul Inspectoratului de Politie Judetean Cluj.

Galerie Foto

PERCHEZITII_la_Primaria_Slobozia-1
prefectura giurgiu cnadnr cluj
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1243 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004841 (s)