News Flash:

Perchezitii in Timis si alte trei judete intr-un dosar de evaziune fiscala. Prejudiciul este de 10 milioane de euro!

2 Octombrie 2015
1002 Vizualizari | 0 Comentarii
perchezitii politie1
Zeci de perchezitii, joi dimineata, in patru judete, printre care si Timis. Politistii din Mehedinti cauta 20 de persoane acuzate ca ar fi pus la punct o schema de evaziune fiscala cu facturi false. Prejudiciul depaseste 10 milioane de euro.
Politistii mehedinteni au descins in judetele Mehedinti, Timis, Arad si Caras-Severin, in 25 de locatii. Vizate sunt 20 de persoane pe numele carora au fost emise mandate de aducere.
Suspectii sunt acuzati ca ar fi creat un prejudiciu de 10 milioane de euro folosind o schema de evaziune fiscala bazata pe facturi false, scrie tion.ro.
„In fapt, in perioada 2008-2014, 32 de persoane, avand calitate de reprezentanti legali (asociati, administrator, imputerniciti) ai 35 de societati comerciale, ar fi pus la punct un circuit infractional evazionist, bazat pe un sistem financiar – bancar fraudulos, in care ar fi fost implicate firmele controlate de ei in mod direct sau prin persoane interpuse. Acestia ar fi inregistrat, in contabilitatea firmelor, mai multe facturi fiscale emise in baza unor operatiuni comerciale fictive (reprezentand cheltuieli cu achizitia de materiale de constructii, piese si componente auto, etc.) in valoare de peste 45.000.000 de euro, pentru care ar fi dedus ilegal taxa pe valoare adaugata si ar fi diminuat artificial impozitul pe profit. Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de peste 10.000.000 de euro. Ulterior, prin efectuarea mai multor operatiuni/tranzactii financiare, constand in depuneri succesive de valori monetare, urmate de retrageri imediate sau de „rularea” acestor valori prin conturile bancare ale societatilor implicate, ar fi fost disimulata adevarata natura a provenientei banilor, cunoscand ca provin din savarsirea de infractiuni de evaziune fiscala”, povestesc oamenii legii.
Perchezitiile se desfasoara in doua dosare penale instrumentate de politistii mehedinteni sub coordonarea Parchetului de pe langa Tribunalul Mehedinti.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1300 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006199 (s)