News Flash:

Perchezitii in Mehedinti si Arad, intr-un dosar de evaziune fiscala cu prejudiciu de 3 milioane euro

17 Iulie 2015
1006 Vizualizari | 0 Comentarii
perchezitii
Politistii din Mehedinti fac, vineri dimineata, cinci perchezitii, din care una la Strehaia si alte patru in judetul Arad, la sediile unor firme si la locuintele unor persoane suspectate de evaziune fiscala si spalare de bani, intr-un dosar in care prejudiciul este de circa trei milioane de euro.
Una dintre perchezitii se desfasoara la Strehaia (judetul Mehedinti), iar alte patru in Arad, la locuintele unor persoane suspectate de evaziune fiscala si spalare de bani, precum si la sediile societatilor comerciale administrate de acestea, politistii urmand sa puna in aplicare patru mandate de aducere, emise pe numele persoanelor respective, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Potrivit politistilor, in perioada 2011-2013, cele patru persoane vizate, avand calitatea de reprezentanti legali (asociati, administratori, imputerniciti) ai patru societati comerciale, ar fi pus la punct un circuit infractional evazionist, bazat pe un sistem financiar-bancar fraudulos, in care sunt angrenate societatile controlate de ei in mod direct sau prin persoane interpuse.
"Astfel, persoanele in cauza ar fi inregistrat in contabilitatea firmelor controlate mai multe facturi fiscale emise in baza unor operatiuni comerciale fictive (reprezentand cheltuieli cu achizitia de material de constructii, piese si componente auto etc.), in valoare totala de 24.000.000 de lei, pentru care ar fi dedus ilegal taxa pe valoare adaugata si ar fi diminuat artificial impozitul pe profit", se arata intr-un comunicat de presa al Politiei Judetene Mehedinti.
Ulterior, prin intermediul societatilor controlate, ar fi fost supuse procesului de spalare a banilor toate aceste sume, prin efectuarea mai multor operatiuni/tranzactii financiare, constand in depuneri succesive de valori monetare, urmate de retrageri imediate sau de "rularea" acestor valori prin conturile bancare ale societatilor.
Scopul tranzactiilor repetate a fost acela de a disimula adevarata natura a provenientei si circulatiei banilor.
Prejudiciul adus bugetului general consolidat al statului este, potrivit anchetatorilor, de aproximativ 3.000.000 de euro (12.900.000 de lei).
Cazul este instrumentat de Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice din cadrul Politiei Judetene Mehedinti, sub supravegherea Parchetului de pe langa Tribunalul Mehedinti.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1135 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005819 (s)