News Flash:

Perchezitii DNA la Consiliul Judetean Braila si la locuinta lui Gheorghe Bunea Stancu

7 August 2014
621 Vizualizari | 0 Comentarii
Gheorghe Bunea Stancu
Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) fac perchezitii, joi dimineata, la sediul Consiliului Judetean Braila si la locuinta sefului institutiei, Gheorghe Bunea Stancu, intr-un dosar privind contracte pe bani acordate unor firme, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.
Trei firme, intre care una controlata de Gheorghe Bunea Stancu, detin monopolul lucrarilor licitate de CJ Braila, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare, care au precizat ca prejudiciul in dosarul in care se fac perchezitii, vineri, la Braila este de aproape trei milioane de lei.
Potrivit surselor citate, dosarul in care anchetatorii fac perchezitii la sediul CJ Braila si la locuinta lui Bunea Stancu vizeaza modul in care au fost organizate si s-au derulat procedurile de achizitie publica organizate de aceasta institutie in perioada 2009-2011.
Aceleasi surse sustin ca, urmare a modului in care au fost organizate si derulate aceste proceduri, trei firme au, in prezent, monopol pe lucrarile scoase la licitatie de institutia condusa de Gheorghe Bunea Stancu, fiind, practic, singurele care castiga contractele de achizitie publica pe plan local si judetean.
Una dintre aceste firme, conform acelorasi surse, a fost infiintata in 1991, iar in 2000 actionar majoritar la aceasta a devenit o alta societate comerciala, infiintata in 1995 si avandu-l ca actionar majoritar pe Bunea Stancu.
Acest fapt ar demonstra "interesul" presedintelui CJ Braila ca firma infiintata in 1991 sa castige licitatii, mai spun sursele citate.
Prejudiciul total in acest dosar este estimat la aproape trei milioane de lei, in urma incheierii a cinci contracte, prin incalcarea atributiilor de serviciu si indeplinirea defectuoasa a acestora, de catre presedintele CJ Braila, ca ordonator principal de credite, si functionarii din subordinea sa, au mai spus sursele citate.
Firma controlata de Bunea Stancu ar fi primit contracte pentru reamenajarea sau reabilitarea unor spatii medicale la unitatile spitalicesti din subordinea CJ Braila, iar celelalte doua firme ce ar avea monopol in judet, contracte pentru lucrari de asfaltare a unor drumuri.
In acest dosar, procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) fac, joi dimineata, patru perchezitii, doua dintre acestea vizand sediul Consiliului Judetean Braila si locuinta sefului institutiei, Gheorghe Bunea Stancu, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.
Dosarul vizeaza incheierea, derularea, executarea si finalizarea unor proceduri de achizitie publica derulate in perioada 2009 - 2011 de catre CJ Braila, in calitate de autoritate contractanta.
Procurorii beneficiaza de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii si a Brigazii Speciale de Interventie a Jandarmeriei.
Intr-un alt dosar, cunoscut ca dosarul "mita la PSD", Gheorghe Bunea Stancu, a fost trimis in judecata de DNA, in 2012, alaturi de omul de afaceri Ioan Niculae, directorul Viorel Barac de la InterAgro si Gheorghe Teodorescu de la INSOMAR, toti fiind acuzati in legatura cu finantarea partidelor politice. In noiembrie 2013, Judecatoria Sectorului 1 i-a achitat pe cei patru, decizia nefiind insa definitiva. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0721 (s) | 23 queries | Mysql time :0.012294 (s)