News Flash:

Perchezitii de amploare in Timisoara. Se cauta 350.000 de copaci din Dosarul impaduririi de la Cenad

8 Iulie 2014
2362 Vizualizari | 0 Comentarii
Seceta le-a venit de hac! Aceasta a fost explicatia halucinanta data procurorilor de sefii din Primaria Cenad, dupa ce 350.000 de puieti cumparati pe bani de la Fondul de Mediu, pentru o perdea forestiera, au disparut fara urma.

Procurorii Parchetului Curtii de Apel Timisoara n-au crezut in aceasta teorie si au deschis o ancheta inca din martie incercand sa afle unde au disparut 1,3 milioane de lei si cum se face ca nici macar un pom din sutele de mii nu a rezistat intemperiilor.

Mai marii primariei au reusit sa obtina o finantare de la Administratia Fondului pentru Mediu in perioada 2011-2012, printr-un proiect de impadurire. 350.000 de puieti de stejar, frasin si paducel ar fi trebuit saditi in jurul Cenadului, insa… nu s-au prins defel, pe o suprafata de peste 70 de hectare.

Un raport de anul trecut al Curtii de Conturi arata ca: “din verificarea existentei faptice a obiectivului de investitie s-a constat ca pe suprafata celor 73,14 ha de teren impadurit, nu se regasesc puieti din speciile de arbori plantati, intreaga suprafata fiind acoperita cu buruieni si spini”.

Reprezentantii primariei Cenad au contestat acest raport in instanta, tinand-o pe a lor: A fost seceta mare, iar operatiunea de impadurire a fost compromisa.

Astazi, procurorii au descins la 3 adrese din Timisoara, Targu Jiu si Drobeta Turnu Severin.

Este vorba de verificari la firme care au avut legatura cu proiectul de impadurire. La Timisoara, anchetatorii  ridica documente de la societatea care s-a ocupat de studiul de fezabilitate pentru perdeaua forestiera, iar in celelalte orase la firmele care au avut misiunea sa achizitioneze si sa planteze copacii.

Va reamintim, la sfarsitul lunii martie procurorii au descins si la Primaria Cenad si au vizitat si parcelele pe care ar fi trebuit sa se ridice padurea.

Sursa: opiniatimisoarei.ro

Galerie Foto


procurorii parchetului timisoara ancheta cenad targu jiu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0996 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013850 (s)