News Flash:

Perchezitii ale procurorilor DNA la Primaria Constanta. Mazare: "M-am pregatit pentru orice"

5 Februarie 2015
1279 Vizualizari | 0 Comentarii
Procurorii DNA fac, joi, 13 perchezitii in Bucuresti, Constanta si Cluj, la sediile unor firme, precum si al unei institutii publice, surse judiciare afirmand ca sunt vizate si Primaria Constanta si SC Soti Cable Neptun, intr-un dosar privind infractiuni de coruptie comise in perioada 2008-2014. Primarul Constantei, Radu Mazare, a declarat, la intrarea in sediul Primariei, ca s-a pregatit pentru orice si s-a imbracat gros, adaugand: ”Daca ma salta, bine, daca nu, ma duc sa ma dau cu caiacul pentru ca e o zi frumoasa”.
Radu Mazare a ajuns la sediul Primariei Constanta in jurul orei 10.15, el declarand, la intrarea in institutiei, ca nu stie care este motivul perchezitiilor si ce anume cauta procurorii.
”La primarie a venit mai intai viceprimarul. Intre timp, m-am spalat pe cap, m-am dat cu deodorant care imi aduce mie aminte de Brazilia, m-am imbracat mai gros. S-ar putea sa ma intorc, s-ar putea sa nu ma intorc acasa. Asta e viata, m-am pregatit pentru orice (...) Daca ma salta, bine, daca nu ma salta, ma duc sa ma dau cu caiacul, ca este o zi frumoasa”, a spus Mazare.
Intrebat daca perchezitiile procurorilor au legatura cu sesizarea facuta de ANI in decembrie 2014, el a spus ca nu stie si ca stie doar ca sunt perchezitii si la TV Neptun, unde sunt cautate tot contractele incheiate de SC Soti cu Primaria Constanta.
Mazare a mai sustinut ca aceste contracte au mai fost verificate de anchetatori ”in nenumarate randuri” si ca el nu mai este de 12 ani actionar in aceste firme.
”Nu mai sunt actionar de 12 ani la ziar, la televiziune, la firma de paza. Contractele cu aceste firme sunt cerute, care ar urma sa fie acuzatiile nu stiu, au mai fost verificate in nenumarate randuri. (...) M-am obisnuit sa traiesc in Romania, m-am obisnuit sa ma culc seara si a doua zi....Oricum, cand m-a trezit filipineza (menajera -n.r.), zic «e DNA, sigur, pe undeva»”, a adaugat Radu Mazare.
Directia Nationala Anticoruptie arata, intr-un comunicat, ca in acest dosar se fac cercetari pentru infractiuni de coruptie, asimilate celor de coruptie, de serviciu si a unor infractiuni economice, care ar fi fost comise in perioada 2008-2014.
Anchetatorii fac, joi, 13 perchezitii in Bucuresti si in judetele Constanta si Cluj, la sediul unei institutii publice, la sediile unor societati comerciale si la domiciliile unor persoane, a precizat DNA.
Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX ca institutia publica unde au loc perchezitii este Primaria Constanta, de unde sunt ridicate mai multe documente privind relatiile acestei institutii cu mai multe firme, intre care si societatea omului de afaceri Sorin Strutinsky, SC Soti Cable Neptun SRL.
Potrivit surselor citate, perchezitii au loc si la punctele de lucru din Cluj si Constanta ale SC Tripont Invest SRL, la sediul social din Constanta si la un punct de lucru din Bucuresti ale SC Soti Cable SRL, la sediul din Constanta al SC Polaris M. Holding si la SC Telegraf Advertising SRL, societate care ar fi coordonata de primarul Constantei, Radu Mazare si de omul de afaceri Sorin Strutinsky.
De asemenea, procurorii DNA fac perchezitii la locuinta administratorului SC Property Developement TWO SRL din Bucuresti, Asi Kahana, la Vasile Florin Ciorca din Cluj-Napoca si la Carmen Ghermus (fosta Iorga) din Eforie Nord, aceasta din urma fiind o persoana de incredere a lui Strutinsky.
Anchetatorii vor ridica la perchezitii documente, respectiv facturi, chitante, extrase de cont, privind contracte incheiate de Primaria Constanta cu mai multe firme dintre cele vizate in acest dosar. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1181 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005285 (s)