News Flash:

Pentru femei: Cum poti afla daca vaginul tau este sanatos sau nu

11 Februarie 2016
10691 Vizualizari | 0 Comentarii
vagin atrofie
Pe cat sunt de sexy si feminini, pe atat sunt de nesanatosi chilotii tanga. Din cauza ca se freaca de piele mai mult decat un chilot normal, pot aparea mici iritatii in zona intima, unde bacteriile se dezvolta mult mai usor. Si glandele Bartolini sunt afectate (glande situate in lateralele vulvei), iar din aceasta cauzavaginul se va usca mai mult. Preferabil este sa porti chiloti cu linie normala pe fund, din materiale naturale, insa daca nu poti renunta la tanga, macar poarta-i pe cei din bumbac.
Igiena este importanta

Este foarte importanta igiena intima, insa nu prea multa. Cel mai sanatos este sa te speli doar cu apa - fara geluri intime, fara servetele intime si asa mai departe - pentru ca produsele cosmetice contin agenti iritanti, care strica echilibrul pH-ului vaginului. De asemenea, daca te speli de mai multe ori pe zi, speli bacteriile bune care iti protejeaza vaginul de infectii cu bacterii rele. Nici spalaturile vaginale nu sunt sanatoase, decat daca le-a recomandat medicul ginecolog in mod special.

Lubrifiant in loc de saliva

Cercetarile au dovedit ca femeile carora li se face mult sex oral au infectii fungice mai des, spre deosebire de restul. Asta nu inseamna ca trebuie sa renuntati la sexul oral, insa puteti incerca lubrifiant comestibil in aceste cazuri.

Urineaza dupa contactul sexual

Scazi sansele de a face o infectie in urma contactului sexual daca urinezi dupa contactul sexual vaginal. Astfel, cu urina se spala bacteriile care au ajuns la tine in timpul partidei de sex. Foarte important este si cum te stergi dupa ce mergi la baie - din fata inspre fund, ca bacteriile din zona anala sa nu ajunga in vagin. (sursa: unica.ro)

chilotii tanga zona intima glandele bartolini vaginul
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1245 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006852 (s)