News Flash:

Pentru a elimina mucegaiul din masina de spalat rufe, aplica urmatoarea solutie naturista o data la doua saptamani

17 Februarie 2018
1152 Vizualizari | 0 Comentarii
masina de spalat

Pentru a elimina mucegaiul din masina de spalat rufe, aplica urmatoarea solutie naturista o data la doua saptamani si usuca bine banda de cauciuc.
 
Masina de spalat rufe este un dispozitiv indispensabil in orice locuinta moderna. Acest fapt este mai adevarat in anumite locuinte decat in altele.
Factori precum o slujba solicitanta, responsabilitatile casnice si familia concureaza simultan pentru timpul nostru. Printre altele, masina de spalat ne ajuta sa economisim timp.
Deoarece le utilizam atat de frecvent, timpul poate face ravagii printre componentele interne ale masinilor de spalat. De pilda, bandele de cauciuc ale acestora pot fi acoperite de mucegai.

Ce este mucegaiul?
 
Mucegaiul este un tip de ciuperca care poate fi gasit in medii intunecate si umede. Exista mai multe soiuri de mucegai, majoritatea dintre acestea fiind imposibil de observat cu ochiul liber.
Desi iubeste mediile umede, mucegaiul poate supravietui in ariditate extrema, fara insa a se putea reproduce. Unul dintre spatiile in care mucegaiul se poate dezvolta este reprezentat de masina de spalat. Din fericire, rufele pe care le spalam nu vor fi afectate.

Insa, daca lasam rufele intr-o masina de spalat in care s-a dezvoltat mucegai, exista un risc mare ca si acestea sa contacteze ciuperca. Hainele afectate de mucegai miros urat si purtarea lor poate cauza infectii.

De ce mucegaiul se poate dezvolta in masinile de spalat?

In alte articole, ti-am vorbit despre mucegai in detaliu si ti-am prezentat diverse metode de a-l indeparta. Aceasta ciuperca se dezvolta in masina de spalat din cauza apei si a detergentilor.
Combinate cu umiditatea obisnuita care exista in interiorul masinilor de spalat, apa si detergentii creeaza un mediu propice proliferarii mucegaiului. Este foarte usor sa recunosti aceasta ciuperca atunci cand se dezvolta in masina de spalat. De obicei, se prezinta sub forma unei pelicule verzi si groase.

Produse pentru indepartarea mucegaiului din comert sau alternative bio?

Pentru a ne curata locuinta, achizitionam o gama variata de produse din comert. Acestea contin chimicale agresive si sunt foarte scumpe.
Mai mult, produsele de curatare din comert ne pot afecta sanatatea in mai multe moduri. Pe langa faptul ca erodeaza componentele interne ale masinilor de spalat, chimicalele din componenta acestora pot cauza diverse boli fiziologice.
Nu in ultimul rand, preturile produselor din comert ne golesc foarte repede portofelul. Cu totii stim ca nu este bine sa fii avar, dar avem la dispozitie alternative mai ieftine pentru a elimina mucegaiul, care sunt si benefice pentru mediul inconjurator.

Un remediu naturist pentru a elimina mucegaiul din masina de spalat

Daca vrei sa iti mentii locuinta curata, nu trece cu vederea peste numeroasele alternative naturiste pe care le ai la dispozitie. Acestea sunt mai bune decat produsele din comert din toate punctele de vedere. De obicei sunt mult mai ieftine, mai eficiente si nu iti prejudiciaza sanatatea.
Pentru a-ti curata masina de spalat atat in exterior, cat si in interior si a elimina mucegaiul dezvoltat pe aceasta, nu ezita sa incerci urmatorul produs 100% natural:

Ingrediente:
¼ cana de zeama de lamaie
2,8 l de apa
1 cana de apa oxigenata
O sticla cu pulverizator

Mod de preparare si utilizare:
Amesteca toate ingredientele intr-o galeata si toarna solutia rezultata intr-o sticla cu pulverizator.
Agita bine (asigura-te mai intai ca ai insurubat capacul).
Pune-ti manusi si o masca pentru a evita inhalarea sporilor de mucegai si a mirosului neplacut.
Pulverizeaza remediul pe toate suprafetele acoperite cu mucegai, chiar daca este vorba doar despre o pata mica.
Lasa remediul sa actioneze cateva minute, apoi sterge cu o carpa umeda.
Toarna o parte din solutie in compartimentul pentru detergent al masinii de spalat. Porneste un ciclu de spalare cu apa calda pentru a curata dispozitivul in profunzime.

Cum poti preveni aparitia mucegaiului in masina de spalat?

Poate nu ai mai incercat niciodata sa cureti interiorul masinii tale de spalat pentru a indeparta mucegaiul. Cel mai bine este sa iei masuri pentru a preveni aparitia problemei, astfel incat sa eviti mirosurile neplacute si infectiile. Iata cateva sfaturi utile pentru a impiedica mucegaiul sa se dezvolte:
Lasa capacul masinii de spalat deschis dupa spalare.
Scoate rufele ude din dispozitiv pentru a preveni acumularea umezelii.
Usuca bine banda de cauciuc.
Aplica solutia naturala prezentata in acest articol o data la fiecare doua saptamani.

sursa: doza de sanatate


mucegaiul
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1245 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005989 (s)