News Flash:

Pelerinajul Cuvioasei Parascheva de la Iasi s-a incheiat. 300.000 de oameni s-au inchinat la moaste

16 Octombrie 2017
901 Vizualizari | 0 Comentarii
pelerinaj iasi
Pelerinajul Cuvioasei Parascheva s-a incheiat luni dimineata in jurul orei 5. Raclele cu moastele Cuvioasei Parascheva si cu moastele Sfintei Mironosite Tecla si Intocmai cu Apostolii au fost purtate in procesiune in jurul Catedralei Mitropolitate si mai apoi asezate spre inchinare in biserica
Potrivit organizatorilor, aproximativ 300 de mii de persoane au trecut anul acesta pe la raclele sfinte, numarul fiind dublu fata de anul trecut si mai mare decat in ultimii cinci ani.
Ultimii pelerini s-au inchinat la racele sfinte in jurul orei 4 dimineata. Printre ultimii sositi a fost si un grup de 42 de persoane din Pitesti. S-au asezat la rand luni dimineata, in jurul orei 2.
”Am plecat aseara de la ora sase din Pitesti si am ajuns la 2 noaptea si ne bucuram. Am venit un grup de 42 de persoane. E bine, e prima data cand am ajuns si imi doream foarte mult”, a spus Maria.
“Am ajuns la 9 jumatate. Am venit foarte repede, foarte frumos si foarte elegant, cu liniste, adevarat sa simtim ce trebuia sa simtim permanent. Da, printre ultimii, dar asa am hotarat noi, grupul care am venit de la Pitesti. Sunt foarte bucuroasa ca am reusit sa vin” , a spus o alta femeie.
“De 17 ani venim mereu, acum e a doua oara cand trecem pe la racla, am stat la rand de doua ori. M-am rugat pentru sanatatea copiilor, pentru mine, pentru toata lumea, pentru toata Romania. Ma simt bine, linistit si curat”, a explicat Petrica, un barbat din Brasov.
In jurul orei 4 si jumatate raclele cu moastele sfinte au fost ridicate de pe baldachin si purtate pe umeri de un sobor de preoti in jurul Catedralei Mitropolitane. Cel care a oficiat slujba de luni dimineata a fost Preasfintitul Calinic Botosaneanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Iasilor.
Raclele sfinte au fost asezate spre inchinare inapoi in Catredrala, iar cateva zeci de persoane asteptau deja sa poata trece sa lase un actatist si o rugaciune.
“Asa se spune ca anul acesta au fost mai multi pelerini decat in ultimii patru-cinci ani. Credinta oamenilor creste din an in an, asta inseamna ca Dumnezeu a randuit si o vreme frumoasa in aceste zile ca sa ne bucuram, asta inseamna ca Dumnezeu si sfintii ne cheama ca sa ii cinstim”, a afirmat Dosoftei Scheul, mare eclesiarh al Catedralei Mitropolitane din Iasi.
Racla cu moastele Sfintei Mucenite Tecla si Intocmai cu Apostolii de la manastirea Neamt va mai ramane la Iasi spre inchinare inca o perioada de timp.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1376 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006234 (s)