News Flash:

Pe cine a racolat Ponta din PSD si cum se mobilizeaza social democratii. Lider al partidului lui Dragnea: "Gesturi de oameni mici"

25 Mai 2018
989 Vizualizari | 0 Comentarii
liviu dragnea01

In ultimele zile mai multe persoane au demisionat din PSD alegand formatiunea lui Victor Ponta- Pro Romania, cel mai important nume fiind cel al fostului ministru al Sanatatii, Nicolae Banicioiu. De cealalta parte, mai multe organizatii PSD catalogheaza plecarile drept tradare.
Fostul ministru al Sanatatii in Cabinetul Ponta 2, Nicolae Banicioiu, a anuntat, vineri, ca demisioneaza din PSD si va trece la Pro Romania, formatiunea nou-infiintata al carei fondator este Victor Ponta.

"Am luat decizia de a fi alaturi de colegii mei din guvernarea Ponta, guvernare cu care am facut multe lucruri bune. Supararea mea fata de conducerea de acum a PSD a cunoscuta, deprofesionalizarea continua. Cred ca stanga trebuie sa aiba in continuare existenta intr-o forma sa nu ne facem de ras. Aceasta este de exemplu Pro Romania", a spus Banicioiu.

Deputatii Catalin Nechifor si Ion Tabugan au anuntat, marti, Biroul Permanent al Camerei Deputatilor ca au demisionat din PSD, respectiv PMP, ei alaturandu-se partidului condus de Victor Ponta si Daniel Constantin - Pro Romania. In aceeasi zi, deputatul PSD, Marilena-Emilia Meirosu a anuntat, in plenul Camerei Deputatilor, demisia din grupul parlamentar social-democrat. Aceasta a spus ca paraseste grupul social-democrat si devine deputat neafiliat. Ulterior, Victor Ponta a scris pe Facebook ca Meirosu s-a alaturat Pro Romania.
A urmat fostul mistru al Turismului in Guvernul Tudose, Mircea Titus Dobre, si deputatul PSD, Gabriela Podasca, care au spus si ei ca demisioneaza din PSD, pentru a se alatura formatiunii Pro Romania.

"48 de ore au trecut de cand impreuna cu colegul meu Mircea Dobre ne-am anuntat demisia din PSD. Fiecare dintre noi a explicat intr-un mod onest motivele care au stat la baza acestei decizii si, mai ales ce ne propunem sa facem de acum inainte. (...) Insa observ cum obedientii de serviciu ai liderului suprem au avut reactii violente, unele chiar penibile. Mi se pare ca lumea a stat in loc pentru ei. Altfel, nu imi explic de ce atata risipa de timp si energie (ca sa nu spun lipsa de creativitate) ca sa reciti acelasi mesaj dictat de sus - se poate vedea acest lucru, la o simpla analiza de text. Eu cred ca ministrii acestei tari ar trebui sa aiba lucruri mult mai importante de facut, cum ar fi sa implementeze Garantia pentru Tineret de exemplu - de care nu mai zice nimeni nimic. Vedem cat de creativi vor fi saptamana viitoare cand vom merge la Parlament. Sau cand vom depune cererea de recunoastere a grupului parlamentar Pro Romania sau atunci cand ni se vor alatura si mai multi colegi. Pentru ca vom fi si mai multi in PRO Romania", a scris Gabriela Podasca vineri pe Facebook.

Prima reactie cu privire la demisiile din PSD si plecarile la Pro Romania a fost a presedintelui PSD, Liviu Dragnea, a criticat "atitudinea de sobolan a doi fosti premieri ai partidului", referindu-se la plecarile din partid din ultima perioada. Nu a dat nume, insa se speculeaza ca, pe linga Victor Ponta, ar fi vorba si de actiunile lui Mihai Tudose.

"Nu vor reusi (sa ia oameni din PSD -n.r.), este vorba de o atitudine de sobolan a doi fosti premieri ai partidului. Dar, ca orice sobolan, rod putin, pana la urma nu se darama casa de la un sobolan sau doi sobolani. Majoritatea este stabila, avem suficiente voturi, nici pe departe nu vor strange voturi pentru a trece motiunea de cenzura, dar eu vreau sa punctez inca o data. Miza finala nu este guvernarea, sunt dispusi sa sacriice orice, inclusiv stabilitatea Romaniei, pentru ca acele legi sa nu fie aprobate", a declarat, miercuri seara, Liviu Dragnea, la Antena 3.

Replica lui Victor Ponta nu a intarziat sa apara, fostul premier spunand ca Liviu Dragnea a complotat sa il dea jos de la sefia Guvernului, la fel cum a facut cu Mihai Tudose sau Sorin Grindeanu.

"Jignirile lui Dragnea mi-au adus aminte de Traian Basescu - si de faptul ca Liviu Dragnea a fost crescut de Traian Basescu si trimis la PSD ca sa il distruga din interior/ imi pare rau ca s-au adus in conducerea PSD metodele , oamenii si limbajul lui Basescu - oamenii de buna credinta din PSD nu meritau asa ceva / ca si la Basescu jignirile lui Dragnea arata un singur lucru : FRICA ; frica de oameni si frica de inchisoare ! Asa ca e semn bun ! Nu stiu daca Dragnea s-a referit in jignirile sale la mine, la Sorin Grindeanu sau la Tudose - sau ( poate la Adrian Nastase ) - pe toti este invidios si pe toti ne uraste ; pe toti a complotat sa ne dea jos pentru ca nu suntem nici hoti nici slugi ale lui / stiu sigur ca oamenii obisnuiti din PSD si votantii acestui Partid ne respecta si ne primesc mereu cu bratele deschise pe toti - iar pe Dragnea si Dancila ii considera o rusine ! Parerea acestor oameni conteaza pentru mine - si voi continua sa imi fac datoria fata de ei!", a scris Victor Ponta, pe Facebook.

Reactia publica a lui Liviu Dragnea a fost urmata de comunicarile din partea organizatiilor locale. Rand pe rand, reprezentantii filialelor PSD din tara au criticat plecarile, catalogandu-le drept tradare.

In opinia vicepremierul Paul Stanescu, persoanele care au decis sa plece din PSD ca au ales o cale gresita si s-au indreptat catre ”o camarila politica unde important este numarul membrilor, nu valoarea lor”.

Ministrul Apararii , Mihai Fifor, a sustinut ca "dezertorii tradeaza votul cetatenilor", in timp ce Rovana Plumb, ministru al Fondurilor Europene si sefa organizatiei de femei a PSD, a precizat ca "nicio tradare nu ne va impiedica sa ducem la indeplinire programul de guvernare".

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1367 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007455 (s)