News Flash:

Patriarhul Daniel: Biserica nu este tribunal, ci spital, scoala mintuirii noastre

4 Septembrie 2016
1067 Vizualizari | 0 Comentarii
patriarhul daniel
Biserica nu este tribunal, ci spital si scoala pentru toata viata, scoala mintuirii noastre, a afirmat duminica patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, Daniel, la finalul primei Sfinte Liturghii savarsita la Catedrala Nationala a Mantuirii Neamului. 
Pornind de la Evanghelia zilei, patriarhul a indemnat la iertarea pacatelor celor care au gresit fata de noi, lasand in voia lui Dumnezeu "judecatorul milostiv si drept" judecarea celor care ne-au gresit. 
"Savarsim Sfanta Liturghie aproape de biserica, pentru ca in biserica primim iertarea pacatelor noastre prin pocainta si spovedanie si prin impartasirea cu trupul si sangele Domnului care se dau spre iertarea pacatelor si spre viata vesnica, asa cum se spune in rugaciunea de la impartasire. (..) Dar tot aici invatam, suntem indemnati sa iertam si noi greselile celor care ne-au gresit . In acest sens Biserica este un spital, un loc de vindecare de pacate, de ura, de invidie, de rautate, de lacomie, de porniri dezorganizate ale vietii trupesti si sufletesti. (...) Caci Biserica nu este tribunal, ci este spital. Un spital sufletesc", a afirmat patriarhul, la finalul primei Sfinte Liturghii savarsite duminica la Catedrala Nationala a Mantuirii Neamului. 
Intaistatatorul BOR considera ca "Biserica este, in acelasi timp, o scoala pentru toata viata", "care nu poate fi inlocuita de alte scoli si nici cu alte spitale". 
"Singurul invatator pentru toata viata noastra pamanteasca, ca pregatire pentru Viata Cereasca Netrecatoare, este Hristos Domnul, apostolii lui si sfintii parinti invatatori ai Bisericii. Deci aici este scoala pentru toata viata, pentru toate varstele, pentru toate profesiile, pentru toate specializarile, pentru toate rangurile, de la cel mai simplu credincios, pana la cel mai inalt in slujire ierarh. Biserica este scoala pentru toata viata, este scoala mantuirii, scoala unirii noastre cu Dumnezeu, izvorul vietii vesnice. De aceea ea nu poate fi inlocuita de alte scoli si nici de alte spitale. Ea este spital duhovnicesc pentru curatirea de patimi, de pacate, de boli sufletesti si de dobandirea bucuriei, vindecarii, prin unirea cu Hristos, doctorul sufletelor si al trupurilor noastre. Ea este scoala care ne indeamna lucrul cel mai de pret si anume ca valoarea sufletului fiecarui om este mai mare decat toate bogatiile acestei lumi, decat toate galaxiile, decat toate planetele. Sufletul fiecarui om are o valoare infinita fiindca este creat dupa chipul lui Dumnezeu, cel nelimitat si vesnic viu", a spus patriarhul Daniel. 
La slujba, oficiata de patriarhul Daniel, impreuna cu mai multi ierarhi romani si straini, pe o scena ridicata in fata Catedralei, au fost prezenti participantii la Intalnirea Tinerilor Ortodocsi din toata lumea, preoti si diaconi, credinciosi din Bucuresti si din tara. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1123 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004060 (s)