News Flash:

Patriarhie: Faptul ca peste 90% dintre elevi vor ora de religie are valoare de referendum

11 Martie 2015
1439 Vizualizari | 1 Comentarii
Faptul ca peste 90 la suta dintre elevi s-au inscris la ora de religie, in ciuda "multor eforturi pentru scoli si dificultati umilitoare pentru parinti", are valoare de referendum si cheama familia, scoala si biserica la dialog si cooperare pentru o educatie integrala, potrivit Patriarhiei Romane.
"Dupa ce unii adversari ai orei de Religie au obtinut decizia nr. 669/12 noiembrie 2014 a Curtii Constitutionale a Romaniei care conditioneaza participarea elevilor la ora de religie de o cerere scrisa a parintilor, tutorelui legal instituit sau a elevului major, sub pretextul exercitarii (sau verificarii) libertatii constiintei si a credintelor religioase, raspunsul pozitiv al majoritatii covarsitoare a parintilor si copiilor majori a fost masiv si demn, exprimand importanta religiei in viata poporului roman. O majoritate de peste 90% a elevilor din scolile publice de stat care au in oferta educationala Religia a ales sa se inscrie la aceasta disciplina, in pofida perioadei foarte scurte de inscriere (aproape trei saptamani) si a multor eforturi pentru scoli si dificultati umilitoare pentru parinti. Acest rezultat cu valoare de referendum cheama Familia, Scoala si Biserica la dialog, coresponsabilitate si cooperare pentru promovarea unei educatii integrale care uneste formarea spirituala cu informarea stiintifica a elevilor", arata Patriarhia, intr-un comunicat remis, marti, agentiei MEDIAFAX.
Conducerea Bisericii Ortodoxe Romane mai spune ca rezultatele recente ale inscrierii la ora de Religie "confirma si depasesc cercetarile sociologice anterioare ale Institutului de Stiinte ale Educatiei conform carora peste 85% din parinti, elevi si profesori doresc studierea Religiei in scoala". Detalii pe Mediafax.ro

dificultati umilitoare patriarhiei romane
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1155 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006173 (s)