News Flash:

Patriarhia: Decizia CC privind ora de religie - "discriminatorie si umilitoare"

14 Noiembrie 2014
1232 Vizualizari | 0 Comentarii
Patriarhia Romana considera ca decizia Curtii Constitutionale (CC), in urma careia nu ar mai trebui facuta cerere pentru ca un elev sa nu participe la ora de religie, ci ar trebui facuta o solicitare de cei care vor sa studieze disciplina, este "discriminatorie si umilitoare pentru ora de religie".
"Patriarhia Romana ia act cu mahnire de decizia Curtii Constitutionale a Romaniei, discriminatorie si umilitoare pentru ora de religie. Nu comentam acum contextul sau imprejurarile in care a fost luata aceasta decizie, ci asteptam publicarea motivatiei acestei decizii", spune institutia, intr-un comunicat.
Totusi, conducerea Bisericii Ortodoxe Romane (BOR) apreciaza ca "o majoritate a Curtii Constitutionale, neprecizata inca", a carei motivatie urmeaza a fi cunoscuta "oficial", dupa publicarea deciziei in Monitorul Oficial, "a schimbat jurisprudenta existenta intr-un mod surprinzator si contrar traditiei constitutionale si legislative a Romaniei de pana la acest moment".
"Astfel, decizia Curtii Constitutionale induce ideea solicitarii in scris de catre parinti a studierii religiei de catre copiii lor in scolile de stat", spune Patriarhia. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1230 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005646 (s)