News Flash:

Pastele pe Valea Prahovei - preturi de la 50 de lei pe noapte. Sejur de la 360 de lei

1 Aprilie 2015
1358 Vizualizari | 0 Comentarii
Hotelierii de pe Valea Prahovei vin cu oferte speciale de Paste, care includ bucate traditionale, jacuzzi, sauna sau spectacole pentru copii. Preturile incep de la 50 de lei pe noapte la o vila din Busteni si ajung pana la 1.000 de lei pentru trei nopti la un hotel de patru stele din Sinaia.
La fel ca si in anii trecuti, hotelierii de pe Valea Prahovei au pregatit oferte speciale pentru perioada sarbatorilor de Paste. Din meniuri nu lipsesc preparatele traditionale din carne de miel, ouale rosii si cozonacul, insa exista si meniuri speciale pentru turistii care tin post, dar si meniuri alternative pentru cei carora nu le place carnea de miel. De asemenea, copiii care vor merge cu familiile la munte in aceasta perioada vor avea parte de ateliere in cadrul carora vor invata ca vopseasca oua sau sa confectioneze felicitari de Pasti si vor primi, in plus, cadouri de la Iepuras.
Ofertele unor hotelieri tin cont si de faptul ca multi dintre turistii care vor petrece sarbatorile la munte vor vrea sa mearga la biserica in Noaptea de Inviere, astfel ca este specificat in oferte ca unitatea de cazare este situata la doar cateva sute de metri de biserica sau ca se ofera transport cu microbuzul catre biserica si inapoi.
La un hotel de doua stele din Sinaia o camera dubla costa 750 de lei pentru trei nopti de cazare. Pachetul turistic include, pe langa cazare, cadouri pentru copii de la Iepuras, program de divertisment cu magicieni si pictura pe fata, ”dejun pascal” si gustare traditionala la revenirea de la slujba de Inviere. La acest hotel, copiii mai mici de sase ani au gratuitate, iar pentru copiii cu varste intre 6 si 12 ani parintii vor plati 250 de lei pentru pachetul turistic, cu mentiunea ca la restaurant meniurile vor fi la jumatate din portia pentru un adult.
La un hotel de trei stele din statiunea Sinaia pretul unei vacante de Paste care include trei nopti de cazare porneste de la 500 de lei de persoana pentru o camera dubla si poate ajunge pana la 725 de lei de persoana. Pachetul include, pe langa cazare, acces la piscina, jacuzzi, sauna, internet, precum si mic dejun in sistem bufet suedez, mini-bufet traditional in Noaptea de Inviere cu oua rosii, drob, cozonac, pasca si vin, cina in ziua de Paste cu meniu traditional, program artistic si petrecere. Familiile care merg la acest hotel cu copiii ii pot inscrie pe cei mici la ateliere in cadrul carora vor vopsi oua de Pasti si vor realiza felicitari.
Un alt hotel din Sinaia care a pregatit o oferta speciala de Paste subliniaza ca este situat in apropierea Manastirii Sinaia, unde, in mod traditional, mii de turisti si localnici merg sa ia lumina in Noaptea Invierii. Pe langa cina traditionala si ”dejunul pascal”, unitatea de cazare incearca sa ii atraga pe turisti cu ”vanatoare de oua” sau tombola de Paste.
Hotelurile aflate la distanta mai mare de centrul statiunii au tarife mai mici si organizeaza drumetii catre biserici in Noaptea de Inviere. Astfel, un hotel de trei stele din Sinaia, situat la distanta de centrul statiunii, are o oferta care include trei nopti de cazare, meniuri traditionale, foc de tabara cu vin si tuica fiarta, ”dejun pascal” si program artistic, la pretul de 362 de lei de persoana. Hotelierii organizeaza o drumetie catre un schit situat in apropiere, iar la intoarcerea de la slujba religioasa turistii vor fi intampinati cu oua rosii, cozonac, vin si pasca.
Pentru perioada sarbatorilor de Paste hotelurile de patru stele din Sinaia au tarife similare cu cele ale hotelurilor de trei stele. Astfel, la patru stele, o persoana va plati 500 de lei sau un cuplu va achita 1.000 de lei pentru trei nopti de cazare in camera dubla, cu mic dejun si cina, cei care au tinut post avand meniuri speciale inainte de Noaptea de Inviere. La un astfel de hotel copiii de pana la patru ani au gratuitate, iar pentru cei mai mari parintii platesc pentru cazare 60 de lei pe noapte.
Unele pensiuni de pe Valea Prahovei au pregatit oferte pentru familii numeroase sau pentru grupuri care sunt dispuse sa imparta acelasi apartament. Astfel, la Sinaia, se gasesc de inchiriat, in vile, apartamente de trei, patru sau chiar cinci camere, in care se pot caza patru, sase, respectiv opt persoane. O vacanta care include trei nopti de cazare cu mic dejun, cina si bufet traditional costa de la 1.900 de lei pentru patru persoane la 3.700 de lei pentru opt persoane.
Tot pe Valea Prahovei, in Busteni, cel mai mare hotel din statiune a pregatit oferte pentru perioada sarbatorilor de Paste care includ doua, trei sau patru nopti de cazare, la preturi de la 250 de lei de persoana pentru doua nopti pana la 590 de lei de persoana pentru patru nopti de cazare, tarifele variind in functie de tipul camerei in care se face cazarea. In aceste pachete turistii primesc, pe langa cazare, mic dejun, mancare traditionala in Noaptea de Inviere, dejun pascal si surprize pentru copii. Bucatarii acestui hotel promit meniuri variate pentru cei care tin post, dar si meniuri speciale pentru cei care consuma carne, dar prefera alta carne decat cea de miel. Copiii de pana la sase ani au gratuitate, iar cei de pana la 12 ani vor plati la aceasta unitate de cazare jumatate din pretul unui pachet turistic.
Tot in statiunea Busteni, pretul unei nopti de cazare la o vila este de 50 - 60 de lei de persoana, iar familiile care au copii sub zece ani ii pot caza fara sa plateasca. Unii dintre proprietarii de vile inchiriaza camerele individual, in timp ce altii prefera sa inchirieze unor grupuri organizate.
Vilele si pensiunile care au restaurant ofera turistilor si mic dejun si cina, iar pentru perioada sarbatorilor de Paste cazarea cu demipensiune la o astfel de unitate turistica costa o suta de lei de persoana. Unele dintre vile au anuntat deja ca sunt inchiriate pentru perioada sarbatorilor, in cele mai multe dintre situatii fiind vorba despre grupuri organizate care au petrecut si anii anteriori sarbatorile in respectivele unitati de cazare.
In statiunea Azuga, un hotel de trei stele ofera turistilor pensiune completa, dar si masa festiva la pretul de 140 de lei de persoana pe noapte. Pentru aceasta perioada rezervarile se fac pentru cel putin trei nopti de cazare, iar hotelul poate fi inchiriat fie individual, fie unui singur grup. Pe langa reduceri la biliard, bowling si tenis de masa si acces gratuit la sauna, turistii care vor inchiria camere in acest hotel in perioada sarbatorilor pascale vor beneficia si de transport asigurat de hotelier pana la biserica si inapoi in Noaptea de Inviere.
Tot in Azuga, un hotel de patru stele pregateste turistilor pentru sejurul de Paste drob de miel, bors de miel, friptura de miel la tava cu sos de vin si usturoi, dar si oua rosii, cozonac si palinca. Hotelierii promit ”atmosfera de familie” si le asigura turistilor transport cu microbuzul propriu in Noaptea de Paste pana la biserica. La acest hotel pachetul turistic, valabil de la 10 la 13 aprilie, costa 135 de euro de persoana pentru cei care se cazeaza in camera dubla, tarifele ajungand la aproape 170 de euro de persoana pentru cei care vor sa se cazeze in apartament.
Temperaturile ridicate de la inceputul primaverii au topit zapada pe partiile de joasa altitudine de pe Valea Prahovei, insa la altitudini mari este posibil ca de Paste sa se poata schia.
La Sinaia, pe partiile din Valea Dorului si Valea Soarelui, situate la 2.000 de metri altitudine inca se mai poate schia si este posibil ca si in perioada sarbatorilor de Paste sa existe conditii pentru practicarea sporturilor de iarna,a declarat ofiterul de presa al Primariei Sinaia, Madalina Rosu.

paste busteni
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1250 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004567 (s)