News Flash:

Pasarela inaugurata cu artificii la Arad

25 Iunie 2015
1547 Vizualizari | 0 Comentarii
pasarela arad
Pasarela peste raul Mures, care leaga centrul Aradului de Strandul Neptun, a fost inaugurata miercuri seara, in prezenta reprezentantilor autoritatilor publice locale, a firmei constructoare, precum si a cateva zeci de aradeni care au asistat la eveniment in pofida vremii ploioase. 
Dupa taierea panglicii inaugurale, primarul municipiului Arad, Gheorghe Falca, a anuntat ca municipalitatea intentioneaza sa construiasca alte pasarele care sa lege orasul de Cetatea Aradului. 
'Astazi (miercuri. n.red.) am inaugurat pasarela peste Mures. Desi timpul nu ne-a ajutat, am avut o asistenta numeroasa. Ne bucuram ca reusim sa inchidem o etapa de reabilitare a podurilor peste Mures. Pentru urmatorii zece ani vom programa alte lucrari pentru a uni malurile Muresului. Muresul este o binecuvantare pentru oras, dar in acelasi timp este si un obstacol, iar prin constructia de poduri vom reusi sa eliminam acest obstacol', a spus Gheorghe Falca. 
In context, el a subliniat ca municipalitatea a creat un plus de confort in ceea ce inseamna accesul in zona de agrement a Aradului. 
'Cu aceasta ocazie putem spune ca vom continua investitiile si la strand, avand posibilitatea, datorita acestei pasarele, sa gandim activitati si in afara sezonului estival pentru aceasta zona de agrement', a afirmat edilul aradean. 
Dupa lasarea serii a fost conectat iluminatul arhitectural al pasarelei, inaugurarea fiind marcata cu un foc de artificii. 
Pasarela pietonala peste raul Mures are patru directii de acces spre strand, un lift pentru persoanele cu handicap si este destinata exclusiv pietonilor si biciclistilor. Exista si posibilitatea accesului auto, insa numai pentru vehiculele serviciilor de urgenta, ale jandarmilor, politistilor si pompierilor. 
Pasarela are o lungime de 231 metri (cu rampa de racordare la strand), cinci deschideri, o latime de 4,84 metri, zona pentru pietoni avand 2,20 metri. 
Structura podului este sustinuta deasupra albiei raului de cate doua cabluri. Pasarela este protejata impotriva fulgerelor printr-o instalatie specifica. 
Avand o valoare de 12,8 milioane de lei (2,3 milioane de euro), lucrarile de constructie ale pasarelei peste Mures au inceput in luna iunie 2013, fiind finalizate cu o intarzire de circa noua luni fata de termenul anuntat initial in noiembrie a anului trecut. AGERPRES

cetatea aradului
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1105 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004635 (s)