News Flash:

Pasajul Michelangelo ar putea fi dat in folosinta in luna noiembrie

30 August 2014
601 Vizualizari | 0 Comentarii
 Soferii vor putea circula prin noul pasaj rutier subteran Michelangelo in luna noiembrie, estimeaza reprezentantii Primariei Timisoara, dar autoritatile locale nu garanteaza ca in aproximativ doua-trei luni vor fi gata toate finisajele. Oficialii municipalitatii spun ca s-au finalizat sapaturile conexe tunelului propriu-zis si continua lucrarile la bretelele de circulatie de la suprafata. Pasajul, realizat pe bani europeni, va avea o lungime totala de peste 450 de metri.
Proiectul de amenajare a Complexului Rutier Michelangelo avanseaza, reprezentantii primariei estimand ca pasajul va putea fi dat in folosinta in cursul lunii noiembrie. Termenul prezentat initial pentru finalizarea proiectului a fost 29 septembrie 2014, dar oficialii municipalitatii spun ca s-au impus prelungiri din cauza vremii nefavorabile.
Pe langa perioada de iarna, primarul Nicolae Robu a numarat peste 60 de zile cu ploaie, in care nu s-a putut lucra, pentru a justifica intarzierea…
„Ieri (n.r. – joi) s-a realizat strapungerea la pasajul Michelangelo, asta inseamna ca s-au finalizat sapaturile conexe tunelului propriu-zis. Acest tunel are urmatoarele dimensiuni: 115 metri lungime, 14 metri latime si 6 metri aproape adancime. A fost dislocat tot pamantul din acest volum imens, 10.000 de metri cubi de pamant. Mentionez ca peretii verticali se intind pana la o adancime de 17,5 metri, astfel incat sa se asigure o stabilitate adecvata constructiei, in ansamblul sau. Lungimea totala a pasajului este de 455 de metri, 188 de metri inspre Universitatea de Vest, 115 metri lungimea tunelului propriu-zis si 152 de metri inspre BRD. Peretii verticali sunt cu adancimea de 17,5 metri, dar vizibili sunt doar pe o portiune de circa 6 metri. Eu ma bucur enorm ca am reusit sa ajungem in acest stadiu si suntem pe linie dreapta in continuare pentru finalizarea lucrarii”, a explicat, vineri, Robu.
Edilul-sef estimeaza ca lucrarile ar putea fi finalizate in decurs de 2 luni, 2 luni si jumatate, astfel incat soferii sa poata circula prin noul pasaj.
„Dupa aprecierea mea, circa 2 luni, 2 luni si jumatate ar mai fi necesare pentru finalizarea lucrarilor, ca sa putem da si drumul la circulatie, evident. Asta inseamna ca cel mai probabil in luna noiembrie vom reusi sa circulam prin subpasaj. Sunt tot felul de detalii (…) Placarea peretilor presupune sa se dea 16.000 de gauri. Totul va fi placat cu niste panouri…”, a mai afirmat Robu.
Reprezentantii municipalitatii spun ca in paralel se lucreaza la amenajarea bretelelor de circulatie la suprafata, pe bulevardele Corneliu Coposu si Vasile Parvan, astfel incat intersectia sa fie complet functionala inainte sa vina iarna. Ulterior ar mai putea ramane anumite finisaje de facut…

pasajul
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1258 (s) | 34 queries | Mysql time :0.041975 (s)